Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Matti Niemi, toimitusjohtaja ja kauppaneuvos, HOK-Elanto.

Elämänurana osuuskauppa

Teksti:
Ralf Nyberg
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.7.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi palkittiin viime toukokuussa kauppaneuvoksen arvonimellä.

"Kun nuorena kauppatieteiden maisterina näin lehdessä ilmoituksen, että S-ryhmä hakee vastavalmistuneita opiskelijoita kenttäkoulutukseen, päätös hakemisesta oli helppo.

Urani varrella on ollut kolme erityisen mieleenpainuvaa hetkeä: S-market-konseptin uusiminen vuonna 1989, jolloin liikeidea tiivistettiin sanoihin laatu, tuoreus ja oikea hinta. Määritelmä on edelleen ajankohtainen. Vuonna 2004 HOK:n ja Elannon sulautuminen synnytti Suomen suurimman vähittäiskaupan toimijan ja maan laajimmin omistetun yrityksen.

Kolmas ja tuorein uran merkkipaaluista oli Kauppakeskus Kaaren avaaminen viime lokakuussa. Kaari on arvioitu seudun neljänneksi parhaaksi kauppakeskukseksi. Se on hyvä tulos alle vuoden toimineelle tulokkaalle.

Vuonna 2007 alkaneen toimitusjohtajakauteni aikana olemme pyrkineet kasvattamaan ja kehittämään verkostoamme. Toimitusjohtajan työpäivä täyttyy hallitusten kokouksista, sidosryhmien tapaamisista sekä keskusteluista kollegoiden ja oman lähipiirin kanssa.

Tasavallan presidentin toukokuussa myöntämää kauppaneuvoksen arvonimeä arvostan suuresti. Se on kunnianosoitus, joka kertoo samalla koko yrityksemme roolista suomalaisessa yhteiskunnassa."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Lisää aiheesta