Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehdi Younes, projektipäällikkö, ravintola König

Energinen uudistaja

Teksti:
Sanna Suokko
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 17.12.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Königin kulman uudistustyötä vetävä Mehdi Younes tuntee asiakkaiden tarpeet.

"Aloitimme Königin kulman uudistustyön Mikonkadulla syyskuussa. Duunia riittää, sillä perinteiden muuttaminen on aina riski, mutta haaste sisältää myös mahdollisuuden. Helsingin ydinkeskustasta ovat maidonostajat hävinneet, jengi käy iltakaljojen sijasta fitness-saleilla, ja juhla huipentuu viikonloppuihin. Ruokaa onneksi rakastetaan edelleen, mutta vaatimukset ovat jalostuneet. Ihmiset haluavat syödä terveellistä, innovatiivista ruokaa, jossa hyödynnetään hyviä raaka-aineita, luomua ja lähiruokaa.

Ensimmäinen näkyvä uudistus on Shanghai Cowboy, meksikolaisen katuruoan airut, jonka avasimme ravintola Königin kellaritiloissa marraskuussa. Nyt helmikuussa Königin kulman sisäpihalla vuorossa ovat Pub Gaselli ja Tapas Barcelona. Keväällä korkataan remontoitu Raffaellon terassi eli kansan suussa Mummotunneliksi ristitty kesästadin kehto. Lisäksi Königin katutasossa avaa ovensa newyorkilaishenkinen bistro, jonka ruoka ja sisustus höystetään skandinaavisilla mauilla. Kun luotsaamme vielä yläkerran ravintolan kesällä kinkerikondikseen, saadaan korvavaikut liikkeelle.

Stadi on koti, josta olen ylpeä. Vartuin Itä-Helsingissä libanonilaisen ravintoloitsija-isän kasvattamana. Olen tehnyt työtä teini-ikäisestä asti. Matka hampurilaisravintolan kassalta yökerhoisännäksi, laaturavintoloitsijaksi ja klubikonseptoijaksi ei ole sittenkään ollut kovin pitkä. Ilman juhlaa ei ole elämää, eikä juhlaa ole ilman kovaa työtä, joten hihat heilumaan ja homma rokkaamaan. Tässä bisneksessä pitää uskaltaa ja luoda kontrasteja, olla rohkeasti kiinnostava."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Lisää aiheesta