Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Euroviisutunnarin pärähtäminen saa Jouni Pihkakorven ihon kananlihalle. Euroviisuklubin puheenjohtaja matkaa jo 16. kertaa seuraamaan Euroviisuja paikan päälle.

Euroviisufani saa kylmiä väreitä viisutunnuksesta

Teksti:
Heidi Hänninen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.4.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Jouni Pihkakorvelle Eurovision laulukilpailu on kevään kohokohta. Kunnon fanin tavoin hän matkaa toukokuussa Wieniin kannustamaan Suomen edustajia voittoon.

Toukokuun loppupuoli on euroviisufanille vuoden parasta aikaa. Todellinen viisufani ei tyydy seuraamaan laulukilpailua kotona telkkarin ääressä, vaan matkaa vuodesta toiseen kisapaikalle nauttimaan tunnelmasta. Vaikka kotimaan ehdokasbiisi ei olisikaan juuri se oma suosikki, sitä kannustetaan 110-prosenttisesti viimeiseen asti. Matkaan ei lähdetä pelkät farkut jalassa, vaan päällä on joka kerta uusi, tilaisuuteen tehty asu. Kädessä on Suomen lippu, toisinaan myös banderolli. Juuri tällainen vannoutunut fani on Suomen Euroviisuklubi OGEA Finlandin puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi.

Viisukärpänen puri Pihkakorpea, 48, vuonna 2000, kun hän parin kaverin houkuttelemana lähti Tukholmaan viisufinaaliin.

"Suomen edustaja oli huono, mutta tunnelma oli mahtava. Innostus oli syttynyt, ja siitä lähtien olen ollut joka vuosi mukana", Pihkakorpi kertoo.

Pari vuotta myöhemmin Pihkakorpi löysi viisuklubin, jonka toiminnassa hän on hyvin aktiivisesti mukana. Viime syksynä hän oli mukana kuudetta kertaa viisuristeilyn järjestelyissä. Risteilylle osallistui 2 000 viisufania 18 eri maasta. Ohjelmassa oli muun muassa viisuartistien esityksiä, fanitapaamisia sekä euroviisukaraokea.

"Se oli 22 tuntia pelkkää Euroviisua", Pihkakorpi kuvailee ja kertoo seuraavan viisualuksen lähtevän merille ensi syyskuussa.

Ennen seuraavaa viisuristeilyä Pihkakorpi suuntaa kuitenkin 16. kertaa Euroviisuihin, nyt Itävaltaan, Wieniin. 10 päivän matkalla hän ei juurikaan ehdi kierrellä nähtävyyksiä, vaan kaikki aika kuluu viisuihin liittyvissä tapahtumissa. Uusi pukukin on jo lähes valmis. Tällä kertaa sini-valkoisessa asussa on ripaus punkkia – Suomen edustusbiisin ja sen esittäjän, Pertti Kurikan Nimipäivän hengessä. Matka huipentuu sekä semifinaaleihin että finaaleihin.

Pihkakorven mukaan parasta Euroviisuissa on tunnelma.

"Tämä on hauska harrastus ja Euroviisut hauska juhla, eräänlainen karnevaali. Mukaan ei lähdetä hampaat irvessä eikä maailma ei kaadu, jos oma maa ei voita. Lisäksi on täysin luvallista kannustaa myös Ruotsia, jos oma maa ei pääse finaaliin", Pihkakorpi sanoo.

Euroviisut järjestetään tänä vuonna jo 60. kertaa. Kisaisäntänä toimii Itävalta ja kisapaikkana sen pääkaupunki Wien. 1. semifinaali lauletaan 19.5., 2. semifinaali 21.5. ja finaali 23.5.

Mikä kappale on kaikkien aikojen euroviisusuosikkisi? Kommentoi alle.

Lisää aiheesta