Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Fiksusti festareille: Festarikonkarin pukeutumisvinkit

Teksti:
Jenni Juntunen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.5.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Suomen kesässä sataa ja paistaa. Festarikonkari osaa antaa pukeutumisvinkit säähän kuin säähän.

"Perhokalastussaappaisiin en ole vielä joutunut turvautumaan", kertoo neljätoista vuotta kesäfestareita kiertänyt helsinkiläinen Salla Vallius, 28.

"Ennen festareita kannattaa katsoa säätiedotus ja ottaa tarvittaessa mukaan kunnollinen ja kestävä sadetakki sekä kumpparit. Takki lämmittää illalla, vaikka ei sataisikaan."

Kumisaappaiden lisäksi Vallius suosii festivaaleilla tummia kangastossuja, jotka eivät mene pilalle sateessa tai pölyävillä hiekkakentillä.

Festarikonkari suojaa tavaransa sateelta suurella pressulla, josta saa myös istuma-alustan märälle maalle. Rinkassa muovipussit suojaavat vaatteita kosteudelta, ja lopulta niille tulee käyttöä roskapusseina.

Vallius pakkaa rinkkaansa mieluummin liikaa kuin liian vähän. Erilaisiin sääolosuhteisiin on varauduttava, sillä samana viikonloppuna voi tarvita sekä villasukkia että hellehattua.

"Suuri huivi on käytännöllinen. Siitä saa päähineen, se suojaa ihoa auringolta ja toimii iltaisin kaulahuivina. Aurinkorasva on myös tärkeä osa pukeutumista. Sen avulla välttyy ihon palamiselta ja hassuilta rusketusrajoilta."

Lisää aiheesta