Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tapio Myllylän ja Taru Eskonen-Myllylän yksivuotias Kerkko-poika kulkee mukana kulisseissa.

Kesäteatteri toimii vapaaehtoisten avulla

Teksti:
Kaisa Laitinen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.5.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Vapaaehtoiset ovat Laukaan Kanavateatterin tukipilareita. Kesäteatterinäytöksiin tarvitaan vuosittain kymmeniä avustajia.

Jopa 12 000 talkootyötuntia. Näin paljon kymmenet vapaaehtoiset käyttävät vuodesta toiseen aikaansa lomalaisten huvittamiseen ja hurmaamiseen kesäteatterissa.

Laukaalainen Myllylän pariskunta on ollut pitkään mukana Kuusan Kanavateatterin toiminnassa. Tapio Myllylä, 34, löysi harrastajateatterin 1990-luvulla, kun isä vei hänet improvisaatioharjoitukseen. Taru Eskonen-Myllylä, 26, puolestaan osallistui toimintaan ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa ystävänsä houkuttelemana. Teatteri tosin oli tullut tutuksi jo lapsena.

"Kävin pikkutyttönä katsomassa näytelmiä ja ajattelin, että olisinpa joskus tuolla näyttämöllä", Eskonen-Myllylä kertoo.

Pariskunta toimii aktiivisesti niin näyttämöllä kuin kulissien takana. Myös perheen yksivuotias Kerkko kulkee mukana. Harrastus palkitsee, sillä siinä voi toteuttaa ja kehittää itseään.

Myllylät kiittelevät yhteisöllisyyden tunnetta ja sitä, että he ovat solmineet harrastuksen kautta elinikäisiä ystävyyssuhteita.

"Toiminta vie aikaa, sitä ei käy kieltäminen. Mutta kun ei malttaisi jäädä poiskaan", sanoo Tapio Myllylä ja nauraa.

Juhlavuottaan viettävällä Kanavateatterilla on näytelmiä ympäri vuoden. Erityisesti suuria yleisömääriä vetävät kesäteatterinäytökset vaativat paljon tekijöitä onnistuakseen.

Harrastajateatterin toiminta pyörii täysin vapaaehtoisten ja talkoolaisten voimin aina lipunmyynnistä näyttelemiseen. Vain ohjaaja saa työstään rahallisen korvauksen. Suurin osa tiiviisti mukana olevista on paikallisia, ja toimintaan osallistuu hyvin monenikäisiä ihmisiä.

"Mikään ei toimisi ilman tällaista porukkaa", painottaa Myllylä.

Kanavateatteri on perustettu vuonna 1994. Kesäisin toiminnassa on mukana noin 50 aktiivista vapaaehtoista.

Lisää aiheesta