Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Laulaja Nina Tapio esiintyy toukokuussa Mamma Mia -musikaalissa Messukeskus Amfi -teatterissa Helsingissä. Hän näyttelee Roosan roolin. Ensi-ilta on 4. toukokuuta.

Laulaja Nina Tapio: "Esitysten jälkeen syön mitä eteen sattuu"

Teksti:
Leena Raivio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Näyttelijä ja laulaja Nina Tapion esityspäivän eväät ovat vihersmoothie ja hedelmät.

Kokkaatko mielelläsi? 

Arkiruoan laittaminen ei ole lempipuuhaani. Siinä tulee aina kiire, ja ruoan pitäisi olla nopeasti valmista. Pidän juhlien järjestämisestä, ja minusta on kiva suunnitella niitä rauhassa. Teen mielelläni esimerkiksi sienipiirakkaa. Kesällä kokkaamme usein pihalla äitini ja hänen miehensä sekä ystäväni Hanna-Riikka Siitosen porukan kanssa. Hanna-Riikka on intohimoinen ruoanlaittaja. Usein savustamme lohta, jonka maustamme yrteillä ja nautimme tsatsikin kanssa.

Mitä juhlaruokaa viimeksi teit? 

Leivoin Tuomas Veturi -kakun poikani viisivuotissynttäreille, jotka olivat isot. Junakakkua oli kiva väkertää. Siihen tuli kolme vaunua. Ostin sokerimassoja ja yritin saada junasta mahdollisimman aidon näköisen. Kyllä sen tunnisti!

Teetkö ostoslistan ruokakauppaan mennessäsi? 

Olen aika impulsiivinen. Vaikka tekisin listan, ostan melko spontaanisti. Se näkyy valitettavasti laskussa. En osaa suunnitella aterioita kovin pitkälle, joten käyn vähintään joka toinen päivä kaupassa.

Mikä on mieleenpainuvin ateriasi? 

Japanin-kiertueella Adiemus Singers -yhtyeen kanssa meille tarjottiin illanvietto ravintolassa. Istuimme baaritiskillä, ja kokit tekivät välillä joitain rituaaleja. Maistelimme kaikkea, mutta eniten ihastuimme pieniin grillattuihin siitakesieniannoksiin, joita tilasimme lisää ja lisää. Kokit katselivat ihmetellen. Lopulta selvisi, että yksi annos maksoi 50 euroa. Olimme onnistuneet löytämään heidän suurimman herkkunsa.

Mitä syöt ennen esitystä? 

Yritän välttää raskasta ruokaa. Usein syön omenia tai mandariineja. Saatan myös ottaa lasipurkissa mukaan vihersmoothien, jota nappailen iltapäivällä. Esityksen jälkeen on hirveä nälkä. Siinä vaiheessa en ronklaile, syön mitä eteen sattuu.

Lisää aiheesta