Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luvatako vai eikö?

Lupaan laihtua – tai lihoa – tai en lupaa... Yhteishyvän lukijat paljastivat uudenvuodenlupauksensa

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Getty Images
Julkaistu: 26.11.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Uudenvuodenlupaus voi johtaa kilojen karisemiseen tai morkkikseen. Hae Yhteishyvän lukijoiden Facebook-kyselyssä kertomista lupauksista inspiraatiota omaan tulevaan vuoteesi.

Näin lukijat kirjoittivat:

”Lupasin olla armollisempi ja lempeämpi itselleni. Välillä sujuu vielä vähän haparoiden, mutta suurimman osan ajasta onnistuu ihan hyvin.”

”Oli tarkoitus hankkiutua kesäkuntoon 2019. Ei onnistunut, lihoin viisi kiloa.”

”Lupasin liikkua ja pitää kunnostani huolta. Olen tehnyt saman lupauksen jo kolmena vuotena, ja se on pitänyt hyvin. Viime vuonna kävelykilometrejä kertyi 2631, tänä vuonna ehkä hiukan enemmän. Terveisin: Entinen sohvaperuna, jolla oli +15 kg ylikuormaa.”

”Kerrankin lupasin jotain. Lupasin opetella joka kuukausi yhden kastikkeen. Ensimmäiset pari kuukautta meni ihan hyvin.”

”Olen päättänyt jo vuosia sitten, että en tee uudenvuodenlupauksia. Eli lupasin olla lupaamatta, ja lupaus piti.”

”Lupasin rentoutua enemmän ja tehdä edes lyhyitä mindfulness-harjoituksia silloin tällöin. Se auttaisi stressiin ja levottomuuteen.”

”Ainakin sellainen lupaus oli, että en osta yhtään muovipussia kauppaostoksilla ollessa. Aika hyvin se on pitänyt.”

”Onhan niitä lupauksia tullut annettua joka vuosi. Milloin liikuntaa, milloin herkkujen vähentämistä. Joka kerta kuitenkin hiipuu...”

”En tehnyt uudenvuodenlupausta. Joskus nuorempana olen tehnyt, eikä lupaus ole tainnut koskaan pitää. Minulle syksy on enemmän uusien juttujen ja jonkinlaisten lupaustenkin aikaa. Syksyn lupauksista on helpompi pitää kiinni.”

”Lupasin lukea enemmän. Neljän 600-sivuisen kirjan jälkeen se jäi, mutta yritän taas kovasti löytää aikaa siihen.”

”Tämä ei ole varsinaisesti uudenvuodenlupaus, mutta olen luvannut itselleni olla joka päivä kiitollinen kaikista ihanista asioista, mitä elämä tuo tullessaan.”

”Päätin, että en osta yhtään musiikki-CD:tä. Sitten näin myynnissä kaksi levyä, joita ei ollut markkinoilla aikaisemmin, joten ostin ne. Nyt on kova morkkis.”

”Lupaukset koskevat yleensä jotakin itselle hankalaa asiaa, siksi en enää tee niitä. Toimin niin kuin parhaaksi näen elämästä nauttien.”

”Lupasin käydä alakerran kuntosalilla vähintään kerran viikossa. Olen käynyt kaksi kertaa.”

Lähde: Yhteishyvän Facebook-kysely

Lisää aiheesta