Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Taivalkoskelainen Hanna Lohi suoritti maailmankansalaisuuden kypsyyskokeen viime vuonna Ranuan kristillisen kansanopiston kielilinjalla.

Maailman kansalaiseksi kypsyyskokeella

Teksti:
Tuomo Tarvas
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.9.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Kypsyyskoe suoritetaan perehtymällä kansainväliseen teemaan.

YK-liiton valvoma maailmankansalaisuuden kypsyyskoe täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kypsyyskokeessa tutustutaan itseä kiinnostavaan kansainväliseen teemaan, kuten ilmastonmuutokseen, kehitysmaiden naisten asemaan tai ihmisoikeuksiin. Syksyyn 2014 mennessä kokeen oli suorittanut noin 2 500 henkilöä, joiden joukossa oli niin alakoululaisia kuin aikuisiakin.

Taivalkoskelainen Hanna Lohi, 16, suoritti maailmankansalaisuuden kypsyyskokeen viime vuonna Ranuan kristillisen kansanopiston kielilinjalla. Ranualla koe on jo perinne, sillä se on järjestetty siellä noin 15 vuotena. Hanna Lohi teki harjoitustyön parinsa kanssa. Aiheena olivat lapsisotilaat.

"Aihe kuulosti kiinnostavalta ja samaan aikaan kauhealta. Siitä teki mieli hankkia lisää tietoa", Lohi perustelee.

Nyt hän opiskelee Taivalkosken lukiossa. Hän oppi kurssin aikana hankkimaan tietoa verkosta ja lehdistä sekä kirjoittamaan omin sanoin lähteiden pohjalta.

"Voin suositella kurssia ehdottomasti muillekin", Lohi sanoo.

Maailmankansalaisuuden kypsyyskoe on avoin jokaiselle ja se sopii kaikenikäisille.

Lisää aiheesta