Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pirita Junttila, konferenssivastaava, m/s Finlandia, Eckerö Line.

Merellä kuin kotonaan

Teksti:
Petra Sneck
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
M/S Finlandian konferenssivastaava Pirita Junttila on kulkenut merillä jo 17 vuoden ajan. Työssä menestyy hyvin, kun on sosiaalinen ja palveluhenkinen.

"Merellä työskentely on ehdottomasti minun juttuni. Laiva on minulle kuin toinen koti, jossa palvelu pelaa. Paluu arkeen kymmenen päivän työrupeaman jälkeen on siksi aina vähän outoa. Toisaalta arkiset askareet lasten kanssa palauttavat nopeasti maan pinnalle.

Olen ollut nykyisessä tehtävässäni puolisen vuotta. Työni m/s Finlandian konferenssivastaavana on mahtavan monipuolista. Yhtenä päivänä saatan valmistella yrityksen kokousta ja toisena järjestää 50-vuotisjuhlia. On meillä vietetty polttareitakin. Merellä olen kulkenut yhteensä jo 17 vuoden ajan. Suurimman osan olen ollut Eckerö Marketissa, jossa työ oli niin hektistä, etten ehtinyt jutella asiakkaiden kanssa yhtä paljon kuin nyt.

Uudessa kokouskeskuksessamme on viisi erilaista huonetta ja lounge. Otan asiakkaita vastaan ja autan heitä kokouksissa tarvittavan tekniikan kanssa. Esittelen laivaa ja joskus kierrätän kokousasiakkaita eri osastoilla. Huolehdin kokoustilojen siisteydestä ja siitä, että buffet-pöydässä on tarpeeksi ruokaa.

Tässä pärjää, jos on sosiaalinen ja palveluhenkinen. Pyrin toteuttamaan asiakkaan toiveet niin hyvin ja huolellisesti kuin mahdollista. Esimerkiksi tarjoilujen järjestämisessä on oltava tarkka, sillä joillakin asiakkailla voi olla hengen-vaarallisia ruoka-aineallergioita."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Lisää aiheesta