Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myymäläpäällikkö Urpo Kärkkäinen ja myyjä Veera Kähkönen

Oikealla asenteella

Teksti:
Katri Riihivaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.6.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Osuuskauppa Suur-Savon alueen myymäläpäällikkö tunnistaa oikean asenteen. Sopiva työntekijä löytyi Naseva-valmennuksen kautta.

Urpo Kärkkäinen, myymäläpäällikkö, Sale Kontiopuisto ja Sale Tahiniemi, Osuuskauppa Suur-Savo

"Kaupan alalla kaiken muun voi opettaa paitsi oikean asenteen. Etsimme työyhteisöömme henkilöitä, jotka aidosti tykkäävät myymälän eri työtehtävistä. Olen ollut alalla 35 vuotta ja huomaan kyllä muutamassa viikossa, tuleeko työntekijä viihtymään näissä hommissa.

Teemme yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa. Veera tuli meille Naseva-valmennukseen, joka sisälsi sekä työssäoppimista että lisäkoulutusta ammattiopistolla. Näin Veerasta heti, ettei hän vähättele mitään työtä eikä pelkää uuden oppimista. Oli onni, että valmennusjakson jälkeen Veeralle löytyi työpaikka myymälästämme. Aiomme myös hyödyntää Sanssi-korttia hänen jatkokouluttamiseensa. Tavoite on, että Veerasta tulee tuoteryhmävastaava."

Veera Kähkönen, myyjä, Sale Kontiopuisto, Osuuskauppa Suur-Savo

"Olen valmistunut sähkö- ja automaatioasentajaksi, mutta aloin epäillä, onko ala sittenkään minua varten. Ajattelin, että myynnin ja asiakaspalvelun kokemuksesta on kuitenkin hyötyä kaikissa töissä ja halusin niiden pariin. Sitten kuulin Naseva-valmennuksesta.

Aluksi pelotti tulla päivittäistavarakauppaan. Olen ollut aiemmin hyvin miesvaltaisilla aloilla ja mietin, miten naiset ottavat minut vastaan. Kaikki on kuitenkin mennyt hienosti, ja olen saanut tukea ja neuvoja työkavereilta. Urpo on hyvä pomo. Hän on vertaisena muiden joukossa ja osallistuu kaikkiin myymälän tehtäviin.

Pidän kaupan töiden monipuolisuudesta. Välillä ollaan kassalla naamatusten asiakkaiden kanssa, ja välillä puretaan kuormaa ja täytetään hyllyjä. Olin toivonut, että saisin valmennuksen jälkeen myymälästä kesätöitä, mutta tästä tulikin ensimmäinen oikea työpaikkani."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Lisää aiheesta