Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prisman Pepsi Max –osasto on tullut liiankin tutuksi Janette Räisäselle.

Omat ostot oli Janettelle herättävä kokemus: ”Ensireaktio oli että herranjumala”

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Pirjo Latva-Mantila
Julkaistu: 3.6.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Janette Räisänen kauhistui ostostensa ykkössijaa. Mobiilipalvelun paljastama ostodata antoi muutenkin ajattelemisen aihetta.

Tutkimusmatka S-mobiilin Omat ostot –palveluun oli Janette Räisäselle, 23 herättävä kokemus. Eniten hän yllättyi virvoitusjuomien ja vesien määrästä.

”Ensireaktio oli että ”herranjumala”. Se ei ollut yllätys, että bensaan menee paljon rahaa. Mutta että rahaa menee kaikista eniten virvoitusjuomiin ja vesiin – eivätkä tässä edes ole kaikki meidän ostot.”

”Onneksi myös vihannekset ovat top-vitosessa.”

Osa virvoitusjuomaostoista saa selityksensä kihlajaisista, joita Janette juhlisti poikaystävänsä kanssa viime marraskuussa. Suurimman osan limsoista hän kuitenkin nautti itse, sillä hän rakastaa Pepsi Maxia.

Jättimäiset jäätelöostokset taas liittyvät helteiseen viime kesään.

”Kaikista ostoista peräti kaksi prosenttia on mennyt jäätelöön, yhtä paljon kuin siipikarjanlihaan. Onneksi myös vihannekset ovat top-vitosessa”, huokaa Seinäjoella asuva sosionomiopiskelija.

Kiinnostavaa dataa

Janette otti Omat ostot –palvelun käyttöön huhtikuussa, kun iPhone oli päivittynyt automaattisesti ja ruudulle ilmestyi uudennäköinen S-mobiilin logo.

”Menin heti katsomaan, että mikä tämä Omat ostot oikein on. Täältähän aukesi ihan uusi maailma! Ollaan poikaystävän kanssa yhdessä tuumittu, että mihin meidän rahat menee. Täältähän se vastaus sitten löytyi helposti”, sanoo Janette ja kuvailee ostodataa erittäin mielenkiintoiseksi.

Hänen on määrä valmistua sosionomiksi joulukuussa 2020. Poikaystävä taas opiskelee koneinsinööriksi. Molemmat käyvät opintojensa ohella töissä. Koska kummallakaan ei ole opintolainan lisäksi muuta velkaa, rahat ovat toistaiseksi riittäneet hyvin.

”Yhteisen oman asunnon hankkiminen on kyllä harkinnassa.”

”Kyllähän monet opiskelijat joutuvat miettimään tarkkaan, mitä voi ostaa kaupasta. Meillä nyt ei vielä ole sellaista tilannetta. Menoja ei ole paljon.”

Muutoksia ruokavalioon?

Janette uskoo, että Omat ostot –palvelusta on hyötyä kulutuksen seuraamisessa.

”Ehkä tämän avulla voisi myös muuttaa ruokavaliota. Kun miettii vaikka niitä limsoja, ehkä niiden kulutusta voisi alkaa vähentää.”

”Pakko myöntää, että on vähän ahdistavaakin nähdä, mihin sitä rahaa oikein menee”, Janette toteaa.

Omat ostot -palvelu

  • Löydät palvelun uudistuneesta S-mobiilista tai kirjautumalla S-Kanavalle.
  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita ja kuinka paljon olet ostanut vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, ABC-, Alepa-, Food Market Herkku sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Näin Omat ostot -palvelu on yllättänyt