Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aki ja Mari tutkailevat, mitä vuoden mittaan on tullut ostettua S-marketista ja Prismasta.

Omat ostot -palvelu paljasti Marin päivittäisen paheen: ”Sitä on mennyt enemmän kuin makkaraa”

Teksti:
Pirjo Latva-Mantila
Kuvat:
Pirjo Latva-Mantila
Julkaistu: 3.6.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Omien ostotietojen selaaminen auttoi Mari Luomala-Kulkulaa ja Aki Kulkulaa katsomaan totuutta silmiin. Pieniin paheisiin menee yllättävän paljon rahaa.

Keittiöstä kuuluu hämmästynyt huokaus, kun Mari Luomala-Kulkula ensi kerran katsastaa ostohistoriansa S-mobiilin Omat ostot –palvelusta.

”Järkyttävää, miten paljon ruokaan menee rahaa! Eineksiäkin on ostettu 500 eurolla vuodessa”, hän huudahtaa, mutta löytää äkkiä hyvät selitykset.

”Eineksiäkin on ostettu 500 eurolla vuodessa.”

”Työpäivinä ostan aina salaatin salaattibuffetista. Ehkä se lasketaan einekseksi. Eineksiä me käytetään myös siksi, etten tykkää kokata. Kari Aihinen voisi tulla kaappaamaan meidän keittiön”, hän vihjaa.

Päivittäisellä ostoslistalla on paitsi buffetsalaatti ja tuore paistopistesämpylä, myös kaksi Super valkosuklaa -puikkojäätelöä, joka on Marin ykkösherkku.

”Siis ei voi olla totta, jäätelöä on mennyt enemmän kuin makkaraa!”

Kiitosta sähköisille kuiteille

Tupakka ja Fazerin Sininen taas ovat Marin puolison Aki Kulkulan salaisia paheita.

Aki ehti tutustua S-mobiilin Omat ostot -palveluun jo ennen vaimoaan. Ostoja ei hänelle kuitenkaan kovin paljon kerry, sillä kauppa-asiat ovat enemmän Marin kontolla.

”Ostan lähinnä polttoainetta”, Aki sanoo. Hän tykästyi erityisesti sähköisiin kuitteihin, jotka löytyvät myös kätevästi S-mobiilista.

Mari on ammatiltaan muusikko ja musiikin opettaja: hän opettaa laulua sekä huilun- ja pianonsoittoa Seinäjoen ja Kurikan kansalaisopistoissa. Aki taas toimii kiinteistönhoitajana Kurikan Ryhdin palveluksessa.

Perheeseen kuuluvat myös koirat Largo ja Memory. Koirien ruokalasku ei selviä Omista ostoista, sillä ne syövät vain eläinkaupan erikoisruokaa.

Ettei ruoka olisi pelkkää höttöä

Mari ja Aki uskovat käyttävänsä Omat ostot –palvelua myös jatkossa.

”Haluan seurata, mitä oikeasti syön ja ostan kaupasta. Ettei ruoka olisi pelkkää höttöä”, sanoo Mari.

Aki on samaa mieltä. Hän myös haluaa katsoa totuutta silmiin ja pysyä kartalla esimerkiksi siitä, miten paljon rahaa menee tupakkaan.

Palvelu saa molemmilta kiitosta helppokäyttöisyydestä.

Omat ostot -palvelu

  • Löydät palvelun uudistuneesta S-mobiilista tai kirjautumalla S-Kanavalle.
  • Voit seurata S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän valikoiduissa liikkeissä kuten ruokakaupoissa.
  • Näet esimerkiksi, mitä tuotteita ja kuinka paljon olet ostanut vuoden sisällä, mistä ja mihin aikaan vuorokaudesta käyt useimmiten kaupassa.
  • Palvelussa näkyy ostot S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, ABC-, Alepa-, Food Market Herkku sekä Kodin Terra -ketjuista. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

Mitä Omat ostot -palvelu on paljastanut?