Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Petra Gargano: "Ostoskärrystäni löytyy yllätyksiä"

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Vain elämää -ohjelman tähti Petra Gargano maustaa ruokansa pelkällä suolalla ja pippurilla.

Mitä ruoka sinulle merkitsee?

"Ruoka merkitsee minulle yhdessäoloa. Laitamme ruokaa yhdessä mieheni kanssa. Hänen isänsä on napolilainen, joten syömme usein italialaista ruokaa. Kolmevuotiaan poikamme lempiruoka on oliivipasta."

Millaisia ruokaostoksia teet?

"Ruokakaupassa noudatan orjallisesti ostoslistaa. Pyrimme käymään kaupassa vain pari kertaa viikossa, ja se vaatii suunnittelua. Poikani auttaa, joten kassalla kärrystä voi löytyä yllätyssuklaapatukka."

Kenet kutsut ruokapöytääsi?

"Haluaisin kutsua ruokapöytääni miehen ja pojan lisäksi myös ystäviä. Viime aikoina elämä on ollut niin hektistä, ettei se ole ollut mahdollista. Kesällä grillaamme kaasugrillillä, jota vain mieheni osaa käyttää."

Mikä tekee ruokahetkestä nautinnollisen?

"Nautin rauhassa syömisestä. Suljemme kännykät ja siivoamme keittiön. Rauhalliseen ruokahetkeen kuuluu jälkiruoka: kahvi ja makeaa. Haluamme opettaa lapselle hyvät pöytätavat, joten syömme aina ruokapöydässä."

Millainen on suurin ruokaan liittyvä oivalluksesi?

"Suurin ruokaoivallukseni on se, että suola ja pippuri riittävät. Kun karsin ruokavaliostani valmisruoat, huomasin, että vähillä maustella ruokien omat maut tulevat esiin. Vain suolalla ja pippurilla maustettu kana on todella herkullista."

Petra Garganolta ilmestyi juuri kokoelmalevy. Alkujaan Tiktakista tuttu Gargano on yksi Vain elämää -tähdistä.

Lisää aiheesta