Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pieru

Putous-hahmot kertovat lempiruoistaan: Pieru vannoo hernekeiton nimiin, pudonnut Carjaleena syö vain murusia

Teksti:
Marjaana Lahola
Kuvat:
Hahmokuvat MTV Ohjelmatiedotus, Hahmokuvat: MTV Ohjelmatiedotus
Julkaistu: 7.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Suomalaisten lauantai-iltojen uudet ilostuttajat eli Putous-ohjelman sketsihahmot suostuivat kertomaan Yhteishyvälle suosikkiruoistaan.

Hernekeitto ja papuruoat ovat Pierun mieleen

Sympaattinen ja hieman yksinäiseltä vaikuttava Pieru vannoo perinteisten ruokien nimiin. Vaatimattoman sketsihahmon lempiruokaa on lanttukukko, mutta myös hernekeitto ja muut papuruoat maistuvat.

”Jos jossain on tarjolla näiden lisäksi myös ruisleipää, jonka päällä on sipulirenkaita, ei minnuu piättele mikkään. Nämä ruoat ovat olleet herkkujani jo ajalta, jolloin isoisä Wunderbaumin osti eli lapsesta saakka”, Pieru kertoo.

"Jos jossain on tarjolla näiden lisäksi myös ruisleipää, jonka päällä on sipulirenkaita, ei minnuu piättele mikkään."

Pieru kokkaa ruokansa itse ja sanoo, että ainekset löytyvä yleensä omasta tai naapurin kaapista. Kotikokeille hän vinkkaa lanttukukon onnistuvan parhaiten leivinuunissa.

”Pläskiä saa olla reilusti, ja kuori ei saa olla liian paksu.”

Samoja ruokia Pieru tarjoaisi myös, jos järjestäisi juhlat. Erona olisivat kuitenkin posliinilautaset paperisten sijaan.

”Juhliin olisi varmaan turha kutsua ketään, koska luulen, ettei kukaan tulisi.”

Lohturuokana Pieru kertoo imeskelevänsä sokton-pastilleja sohvannurkassa. Ksylitolipurkkakin käy.

Pieru uskoo, että Putous-porukan parhaat pöperot tekee Yleis-Sirpa. Afrobotin mikroaaltoateriat ja Make-vauvan ruoat hän jättäisi väliin, mutta Carjaleenan piirakkaa hän voisi maistaa.

Joitakin ruokia Pieru pyrkii välttämään, ja antaa yhden neuvon myös muille.

”Vaikka olenkin melko kaikkiruokainen, pyrin ruokavaliossani välttämään fermentoituvia oligosakkarideja, disakkarideja, monosakkarideja ja polyoleja. Tosin aika usein epäonnistun näiden välttelyssä”, Pieru myöntää.

"Ihmisten kannattaisi välttää hapansilakoita."

”Ihmisten kannattaisi välttää hapansilakoita. Ne tuoksuvat aika voimakkaasti jopa meikäläisen nenään.”

Pierua esittää Putouksessa Timo Lavikainen.

Carjaleena tarjoaisi Macronille piimävelliä

Kosmopoliitti ja Keski-Euroopan tuntija Carjaleena Piiracan lempiruoka on hyvin suomalainen, nimittäin karjalanpiirakka munavoilla. Toinen suosikki on vasikankivekset kerma-sinappikastikkeessa.

”Ja voihan noita sekoittaakin. Kivekset piirakan päällä tai sisällä on vähän eksoottisempi yhdistelmä, mutta toimii näin globaalina aikakautena ainakin minulle, koska olen kansainvälinen ihminen”, Carjaleena sanoo.

Myös kalakukko kuuluu Carjaleenan herkkuihin, vaikka hän pitääkin sitä kasvissyöjän painajaisena.

”Kukkoeläimen sisälle on tungettu väkisin kalaeläintä, tai eihän siinä nyt oikeaa kukkoa ole, mutta ei sitä nyt tässä tarvii muistaa.”

Carjaleena kertoo hallitsevansa karjalanpiirakan rypyttämisenkin itse. Nykyään rypytystä ei kuulemma edes tarvitse, kun rypyt tulevat hänen iässään itsekseenkin.

”Kyllä Euroopassa arvostetaan meitä suomalaisia hyvin kypsyneitä naisia.”

"Kyllä Euroopassa arvostetaan meitä suomalaisia hyvin kypsyneitä naisia."

Piirakan tekoon tarvitaan Carjaleenan mukaan ”kovaa kaulinta, tarkkaa sormipeliä ja oikein ihanan kuuma uuni”. Hän kehottaa rohkeasti kokeilemaan.

”Riisipuuroa ei saa mällätä siihen liikaa, kun se sitten vain tursuaa sieltä vaosta yli”, hän neuvoo.

Varsinaista inhokkiruokaa Carjaleenalla ei ole, mutta hernekeitto olisi hänen mukaansa kansainvälisillä lennoilla suuri virhe.

Entäpä muiden Putous-hahmojen kokkitaidot? Pierun herkut Carjaleena jättäisi välistä. Laadukkaimmat ruoat ovat hänen mielestään Barbi de Vorolla – vaikka ne varastettuja ovatkin.

Keski-Euroopassa elämä on Carjaleenan mukaan hyvin kiireistä, joten itse hän syö vain murusia sieltä täältä.

”No toki jos on yöseuraa ollut, niin kyllä minulle croissantit aina aamulla sänkyyn haetaan. Mutta ei sitä nyt tässä tarvitse muistaa.”

"Jos on yöseuraa ollut, niin kyllä minulle croissantit aina aamulla sänkyyn haetaan."

Ranskasta Carjaleena tuo aina mukanaan juustoja, jotka kulkeutuvat Pariisista hänen piirakanmallisessa käsilaukusssaan.

Carjaleena tuntee myös Euroopan silmäätekeviä. Ranskan presidentti Macronille hän tarjoaisi ainakin piimävelliä ja verilettuja.

”Minä olen jo Angela Merkelillekin ehdottanutkin Twitterin kautta, että rakentaisimme alikulkutunnelin Suomesta Keski-Eurooppaan, ja sitä pitkin voisi kuljettaa vaikkapa mustaamakkaraa ja mämmiä. Vienti vetämään vain.”

Carjaleena Piiraccaa esittää Putouksessa Terhi Suorlahti.

Putouksen suorat lähetykset MTV3:llä lauantaisin klo 19.30. Uusinnat sunnuntaisin iltapäivällä ja keskiviikkoisin klo 15 MTV3:lla ja perjantaisin klo 16.30 Subilla.

Hahmokuvat: MTV Ohjelmatiedotus

Lisää aiheesta