Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merja Juusti, S-Pankkiiri, S-Pankki Turku, Turun Osuuskauppa

Rikastuttavia kohtaamisia

Teksti:
Enna Koivunen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.1.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
S-Pankkiiri Merja Juustin työn parasta antia ovat pitkät asiakassuhteet.

"Pankki oli ensimmäinen pitkäaikainen työpaikkani kauppaopiston jälkeen, ja tekemisen kautta kiinnostuin alasta. Vuosien aikana olen ollut monenlaisissa pankkitehtävissä. Työskentelin pitkään LähiTapiola Pankissa, kunnes se yhdistyi S-Pankin kanssa viime toukokuussa ja aloitin S-Pankkiirina. Työni on suurelta osin asiakaspalvelua, ja siihen kuuluu lainapapereiden tekoa, asuntokauppoja, sijoitusneuvontaa ja tilinavauksia.

Järjestelmät muuttuvat usein, joten uusia asioita on opeteltava koko ajan. Jokainen asiakastapaaminen on erilainen, mikä tekee työstäni mielenkiintoista. Parhaimmillaan yhteistyö saman asiakkaan kanssa jatkuu vuosia. Mieltä lämmittää, kun asiakkaat muistavat ja tuntevat. Eräs rouva kokee saavansa minulta vastauksen kaikkeen ja on nimittänyt minua leikillisesti tietokoneekseen.

Olin viime keväänä mukana taloustaitohankkeessa. Sen tarkoituksena on auttaa vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Keskustelimme arjen rahankäytöstä ja kävimme läpi, mitä voi seurata, jos pienikin lasku jää maksamatta. Nuoret oppivat, että pankkiin voi tulla pyytämään neuvoa asiassa kuin asiassa. Samalla näin nuorten todellisen elämäntilanteen. Hanke on mielestäni loistava, sillä se lisää molemminpuolista ymmärrystä ja tuo uutta näkökulmaa omaan työhön."

_Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden
ammattilaisten tarinoita._

Lisää aiheesta