Sisukkaasti kohti uutta - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sisukkaasti kohti uutta

Susanna Hakalax

Susanna Hakalax, myyjä, S-market Ilmajoki, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa

Rosson keittiö vaihtui S-marketin myyjän työhön, kun sairastuminen pakotti etsimään uusia haasteita.

Jaa Somessa
Teksti
Katri Riihivaara
Kuvat
SOK

"Työskentelin Seinäjoen Rosson keittiössä reilun kahdenkymmenen vuoden ajan. Keittiötyö oli fyysisesti raskasta, ja siinä sai juosta kellon kanssa kilpaa. Vuosi sitten aloin saada lihas- ja nivelkipuja ja jäin sairauslomalle.

Kun on tällainen sisupussi, oli vaikea myöntää itselleen, ettei työkyky ole ennallaan. Missään vaiheessa en ole kuitenkaan luovuttanut, vaan aion kuntoutua vielä täysin. Työnantajan ja työterveyshuollon yhteisissä keskusteluissa sovimme, että lähden testaamaan työkykyäni vähitellen työkokeilujaksoilla. Ensin tein Rossossa salin puolella lyhyempää päivää ja sitten S-Marketissa.

Vaikka saisin aikani kulumaan kotonakin, on mukava laittaa aamulla reppu selkään ja lähteä töihin. Se vaan kuuluu ihmisen elämään, lähteä ja sitten palata.

Olin jo ennen sairastumistani kaivannut uusia haasteita työltäni. Silloin kynnys vaihtaa työpaikkaa oli kuitenkin suuri, sillä olin ollut niin kauan samoissa tehtävissä. Sairastumiseni pakotti katsomaan eteenpäin.

Nyt tavoitteenani on löytää työtä, jossa pääsisin hyödyntämään laajasti osaamistani. Olen kehittänyt kielitaitoani, ja asiakaspalvelutyö kiinnostaa. Onneksi osuuskaupassa on paljon eri aloja ja tehtäviä, joita kohti pyrkiä."

Juttusarjassa kerrotaan S-ryhmän ja bonusyhteistyökumppaneiden ammattilaisten tarinoita.

Julkaistu: 22.7.2014
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa