Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tervehdys rauhan puolesta

Teksti:
Elise Tamminen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.10.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Maailman tervehtimispäivän tarkoituksena on rakentaa rauhaa yksinkertaisella tavalla.

21. marraskuuta vietetään maailman tervehtimispäivää. Sen ideana on rauhan rakentaminen siten, että ihmiset juttelevat toisilleen. Ihmisiä kannustetaan tervehtimään ainakin kymmentä henkilöä päivän aikana. Tiedätkö, millaisia tervehtimistapoja ja ­perinteitä eri kansoilla on?

Italiassa ystävykset voivat tervehtiä toisiaan pusulla molemmille poskille. Sveitsissä poskipusuja annetaan kolme. Huulet eivät kosketa ihoa lainkaan, vain posket hipaisevat toisiaan. Virallisissa tapaamisissa kättely on sopivin tervehtimistapa.

Uuden-Seelannin alkuperäiskansan, maorien, perinteinen tervehtimistapa on nimeltään hongi. Tervehdyksessä nenät painetaan toisiaan vasten.

Thaimaassa tervehditään wai-tervehdyksellä. Kädet laitetaan vastakkain rukoilua muistuttavaan asentoon, ja ylävartalolla kumarretaan rauhallisesti. Thaimaassa on tapana, että vähemmän arvostettu ihminen tervehtii ensin ja arvostetumpi vastaa. Munkit ja kuninkaalliset eivät kuitenkaan korkean asemansa vuoksi vastaa tervehdykseen lainkaan.

Lisää aiheesta