Tiukan tasapuolinen pomo - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tiukan tasapuolinen pomo

Siina Siponen

Siina Siponen, myymäläpäällikkö, Alepa Kampin Keskus.

Myymäläpäällikkö Siina Siponen on tiukka, mutta empaattinen ja tasapuolinen pomo. Hän haluaa osallistua kaikkiin myymäläntöihin, jotta pystyy motivoimaan ja auttamaan alaisiaan paremmin.

Jaa Somessa
Teksti
Katri Karsi
Kuvat
SOK

"Minulla on ollut työurani aikana kymmenen esimiestä, joilta olen ammentanut oppia siitä, mitkä jutut toimivat. Meidän porukkamme on toiminut alusta asti hyvin yhteen, ja ihmiset viettävät vapaa-aikaansakin yhdessä. Kun palkkaan uutta ihmistä, on ihan pakko miettiä, miten hän sulautuu porukkaan.

Paneudun työhöni tosissaan. Mietin, mitä esimiehen rooliin kuuluu ja mitä voisin parantaa, mutta en halua nostaa itseäni jalustalle. Työntekijät pitävät minua tiukkana, mutta empaattisena ja tasapuolisena pomona. Paras yhteishenki syntyy silloin, kun kaikki tekevät kaikkea. Meidän ihmisemme ovat hyviä kantamaan vastuuta ja jokainen pystyy esimerkiksi hoitamaan minkä tahansa työvuoron myymälän aukioloaikana kello 6–24.

Osallistun itsekin kaikkiin töihin toimistohommien lisäksi. On paljon helpompi motivoida, ohjeistaa, kannustaa ja auttaa, kun on itsekin mukana.

Meillä keskustellaan ja mietitään asioita yhdessä. Toimiston ideavihkoa käytetään ahkerasti, ja Whatsapp-ryhmä on aktiivinen. Itse yritän käyttää taukoni niin, että osun kahville aina yhtä aikaa jonkun toisen kanssa."

Siina oli yksi viidestä finalistista Helsingin Sanomien järjestämässä Suomen paras pomo -kilpailussa 2015.

Julkaistu: 25.1.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa