Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteislaulu ja fillarit - lue, miten Emma Salokoski yhdistää nämä Helsingin juhlaviikoilla

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Heli Blåfeld, Helsingin Juhlaviikot, Visit Helsinki, Visit Helsinki ja Helsingin Juhlaviikot
Julkaistu: 26.7.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Laulaja Emma Salokoski on aina pitänyt Juhlaviikkojen tunnelmasta. "Kaupunki on täynnä tanssia, teatteria ja korkealuokkaista musiikkia."

"Juhlaviikon konsertit, varsinkin Huvila-teltassa, ovat olleet aina tunnelmaltaan hyvin erityisiä. Olen käynyt siellä kuuntelemassa konsertteja jo ennen kuin olin itse alalla.

Löysin Huvilan lukioikäisenä samanhenkisten kavereideni kanssa. Kävin jonkin verran myös Kaivarin konserteissa, mutta ne eivät kiehtoneet minua samalla tavalla. Minusta tuli heti Juhlaviikkojen fani. Juhlaviikkojen aikana kaupunki on täynnä tanssia, teatteria ja korkealuokkaista musiikkia.

Minusta tuli heti Juhlaviikkojen fani.

Mieleeni ovat painuneet erityisesti suuresti ihailemani Susanne Sundførin konsertti muutaman vuoden takaa ja Sara Tavares, jota olin lämmittämässä pienen trioni kanssa. Monet suuruudet, kuten Radiohead, ovat jääneet näkemättä.

En ole koskaan kuulunut heihin, jotka kiertelivät kesät rock-festivaaleja. Ehkä siksi muistan niin hyvin miltä tuntui nuorena palata Helsinkiin, kun olin viettänyt lomaa lapsuudenperheen kanssa saaristossa. Illat olivat jo pimeitä mutta ilma oli lämmin. Yhtäkkiä en ollut enää eristyksissä vaan keskellä kuhisevaa kaupunkia ja ystäviä. Huvila-teltta oli silloin uusi juttu.

Juhlaviikoilla näkee aina ihmisiä, joita ei välttämättä muuten näe, koska kaikki saapuvat juhlaviikoille. Ja kun ihmisiä tapaa ulkona ja kulttuurin keskellä, se tekee kohtaamisista jotenkin tavallista riemukkaampia.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen

Viaporin Jazz on ollut minulle erityisen tärkeä, koska pari levyäni ovat saaneet sieltä alkunsa. Omani uni -levy Maria Ylipään kanssa syntyi kun Jukka Perko tilasi meiltä Viapori Jazzeille konsertin. Vähän samalla tavalla syntyi myös Vi sålde våra hemman -levy.

Pyörä on hyvällä säällä pääasiallisin kulkuneuvoni.

Tänä vuonna esiinnyn Juhlaviikoilla Fillarikonsertissa, joka juhlistaa Helsinkiä kesäkaupunkina ja fillarikaupunkina. Luvassa on tuttuja fillariaiheisia biisejä, joista osa esitetään yhteislauluna yleisön kanssa. Olin iloinen kun Topi Lehtipuu pyysi minua tehtävään: pyörä on hyvällä säällä pääasiallisin kulkuneuvoni.

Helsinki oli hyvin erilainen kuin 20 tai 30 vuotta sitten. Tuntuu että aikaisemmin kulttuuritapahtumia tekivät vain jotkut tietyt porukat ja ryhmät, nyt kulttuuritempauksia tekevät vähän kaikki. Tapahtumia tulee kuin sieniä sateella. On festareita ja foorumeita, keskustelutilaisuuksia ja vaikka mitä.

Aion käydä Huvila-teltassa ainakin yhdessä konsertissa. Vaikka se on suuri, se on samalla viihtyisä ja kotoinen. Tuntuisi vaikealta elää ilman sitä, niin tärkeä osa kesää se on."

Helsingin juhlaviikot 50 vuotta

Tutustu ohjelmaan

  • Vuonna 2018 Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.–2.9.
  • Taiteiden yötä vietetään torstaina 23.8.2018
  • Vuonna 2017 Helsingin juhlaviikoilla oli noin 212 800 käyntiä.
  • HOK-Elanto on festivaalin pääyhteistyökumppani.
  • Suomen suurin monitaidefestivaali.

Lue myös

Lisää aiheesta