Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä

Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Satsumien mehevöittämässä kana-riisivuoassa on tuulahdus Aasian makumaailmaa ja sopivasti chilin tuomaa lämpöä. Vuoan kanssa tarjottava jogurttikastike valmistuu näppärästi broilerin kypsentyessä uunissa.
Jaa Somessa

Ainekset

MAUSTELIEMI

2 kpl
satsumaa
1/2 kpl
sitruunaa
1 rkl
sambal oelek -chilitahnaa
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
2 tl
hunajaa
1/2 tl
mustapippuria
3 dl
vettä

RIISIPETI

3 dl
jasmiiniriisiä
450 - 600 g
broilerin paistileikkeitä (1 pkt)

PINNALLE

2 kpl
satsumaa

JOGURTTIKASTIKE

200 g
turkkilaista jogurttia
1/2 kpl
sitruunaa
1 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Vinkki: Koko perheelle maistuvan aterian saat käyttämällä Sambal Oelek -chilitahnaa puoli ruokalusikkaa. Koristele uunibroileri hienonnetulla korianterilla.

Näin teet

1

Purista kahden satsuman mehu ja kaada kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää puolet sitruunanmehusta (noin 2 rkl) ja puolet sitruunankuoriraasteesta satsumanmehun joukkoon. Säästä loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste jogurttikastiketta varten.

1/2 kpl
sitruunaa
2 kpl
satsumaa
2

Sekoita chilitahna, soijakastike, hunaja, mustapippuri ja vesi satsuma- ja sitruunamehun joukkoon.

1 rkl
sambal oelek -chilitahnaa
1/2 tl
mustapippuria
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
3 dl
vettä
2 tl
hunajaa
3

Levitä riisi uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja lado broilerin paistileikkeet päälle. Kaada lopuksi mausteliemi vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

450 - 600 g
broilerin paistileikkeitä (1 pkt)
3 dl
jasmiiniriisiä
4

Valmista kastike. Sekoita loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste, hunaja, mustapippuri sekä suola jogurtin sekaan. Nosta jääkaappiin maustumaan.

200 g
turkkilaista jogurttia
1/2 kpl
sitruunaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
hunajaa
5

Kuori ja viipaloi pinnalle tulevat satsumat noin 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja asettele satsumaviipaleet pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia.

2 kpl
satsumaa
6

Tarjoa satsumabroileri jogurttikastikkeen kanssa.

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 29.8.2019
Muokattu: 28.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja65 g258 g
Proteiinia37 g149 g
Rasvaa19 g76 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj2493 9973
Energiaa kcal596 2382

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja65 g258 g
Proteiinia37 g149 g
Rasvaa19 g76 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj2493 9973
Energiaa kcal596 2382

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.