Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pleikkari ilahduttaa koko perhettä Kuusamossa – äiti testaa pelit ensin itse

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Eeva Mäkinen
Julkaistu: 17.1.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Kuusamolaisperhe osti Bonuksilla kauan odotetun pelikonsolin. Susanna huomasi pian, että pelaaminen on kaikkien mielestä kivaa, jännittävää ja hyvin koukuttavaa.

Kuusamolaisperheessä Bonukset käytettiin tavalla, joka ilahdutti erityisesti perheen 11-vuotiasta Jesse-poikaa.

PlayStation 4 -pelikonsolin saapuminen oli perheessä suuri tapahtuma. Aarre nostettiin pahvilaatikon sisältä hellästi television viereen.

Pelaamiselle sovittiin alusta asti selvät säännöt. Koti- ja koulutyöt pitää hoitaa kunnolla. Susanna-äiti päättää, mitä pelejä pelataan ja kuinka pitkään kerrallaan.

”Osaan nykyään säätää koneeseen peliajan. Se on meillä yhdestä kahteen tuntia päivässä”, Susanna kuvailee.

Susanna pelaa myös itse.

”Halusin päästä perille siitä, millaisia pelit ovat ja soveltuvatko ne meidän pojille.”

Susanna testaa pelit itse

Ensimmäiseksi Susanna testasi suositun Fortnite-pelin, jonka ikäraja on 12 vuotta.

”Halusin varmistua, ettei peli ole liian raaka. Pelin perusideana on muiden joukkueiden eliminointi, ja viimeisenä eloon jäänyt joukkue voittaa”, Susanna kuvailee.

Peli läpäisi äidin tiukan sensuurin.

Kun pelaaminen menee liikaa tunteisiin, laitetaan pelit hetkeksi tauolle.

Se, että Susanna pelaa itsekin, auttaa auktoriteetin säilyttämisessä. Perheen uusin pelihankinta on Gang Beasts, jossa hyytelömäiset hassut hahmot tappelevat ja tekevät hurjia jäyniä toisilleen.

”Tätä peliä voi pelata kahdella ohjaimella, ja siksi se onkin hauska peli yhdessä pelattavaksi.”

Opettaa yhteistyötä

Susanna huomasi pian, että pelaaminen on kaikkien mielestä kivaa, jännittävää ja hyvin koukuttavaa.

Susanna uskoo, että pelit kehittävät sosiaalisuutta, sillä monia pelejä pelataan verkossa kavereiden ja välillä ihan vieraidenkin ihmisten kanssa.

”Lapset oppivat tulemaan toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Voitot saavutetaan joukkueina, joten on osattava ajatella koko ryhmän etua.”

Mihin sinä käytit S-ryhmän ostoksista kertyneet Bonuksesi? Lähetä tarinasi sähköpostilla osoitteeseen yhteishyva.toimitus@sok.fi.

Kerää Bonusta

  • Bonus kertyy koko perheen ostoista. Bonustaulukko kertoo, kuinka paljon saat Bonusta. Täyden viiden prosentin Bonuksen saat jo 900 euron kuukausiostoilla.
  • S-ryhmä maksoi vuonna 2018 Bonusta yhteensä yli 329 miljoonaa euroa. Asiakasomistajat saivat Bonusta omalle tililleen keskimäärin 155 euroa.

Mitä kaikkea Bonuksilla saa? Lue lisää tarinoita

Lisää aiheesta