Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrittäjä Anders Nyberg käy lähes joka arkipäivä työkavereiden kanssa lounaalla työpaikan lähellä Pickalan ABC:llä.

ABC-kantis Anders: "En ole suurten juhlien mies"

Teksti:
Anna Tommola
Kuvat:
Jussi Helttunen
Julkaistu: 26.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Tapasimme Anders Nybergin Lähi-ABC Pickalassa. Anders viihtyy Länsi-Uudellamaalla kaukana kaupungin valoista ja viettää suuret juhlapäivät patikoiden perheensä kanssa.

"Isä ei painostanut minua yrittäjäksi. Jotenkin vain kasvoin siihen. Armeijan jälkeen oli jo selvää, että jatkan isän yritystä.

Firma oli siis valmiina, mutta muuten mikään ei tullut helpolla. Tulin 1990-luvulla koulunpenkiltä suoraan laman ytimeen. Sen jälkeen on ollut pikkuhiljaa tasaista nousua.

Tulin 1990-luvulla koulunpenkiltä suoraan laman ytimeen.

Tuomme maahan komponentteja teollisuuden käyttöön. Suurin muutos vuosien varrella on ollut se, että enää ei ole niin paljon tarvetta ihmisten väliseen kanssakäymiseen. Asioiden hoito on siirtynyt nettiin.

Matkustaminenkin väheni, kun meille tuli lapsia, nyt 10- ja 8-vuotiaat pojat. Mutta se vaihe meni jotenkin yksi yhteen sen kanssa, kun kaikki muutenkin muuttui digitaaliseksi.

Oma rauha, luonnon läheisyys ja meri ovat minulle tärkeitä.

Olen kasvanut ja käynyt koulut Helsingissä, mutta muuttanut aina vain enemmän ja enemmän maalle. Tämä on minulle sopivampi elämäntapa. Sen verran metsässä asumme, ettei keinovalaistusta ole. Oma rauha, luonnon läheisyys ja meri ovat minulle tärkeitä.

Kun täytin viisikymmentä, toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja pakenin perheen kanssa Etelä-Saksan Alpeille patikoimaan. En ole suurten juhlien mies."

Kahvilla

Anders Nyberg, 51, Inkoo.

  • Kahvin juon: Olen ollut teelinjalla jo vuoden.
  • Teen kanssa: Salaattipainotteinen buffetlounas, torstaisin hernekeitto.
  • Pöydässä: Työkaverit.

Lähi-ABC Pickala

  • Palvelut: Noutopöytä, ravintolat, ruokakauppa, lasten leikkipaikka, mobiilitankkaus.

Sarjassa käymme kahvilla ABC-asemalla jossain päin Suomea.

Lue sarjan aiemmat osat

Lisää aiheesta