Näin paistetaan ABC:n suosituin pihvi – tiesitkö, että kaikkien ravintoloiden on ilmoitettava lihan alkuperästä? | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin paistetaan ABC:n suosituin pihvi – tiesitkö, että kaikkien ravintoloiden on ilmoitettava lihan alkuperästä?

ABC-asemien lehtipihvejä syödään päivässä yli 700 kappaletta. Liha on ollut kotimaista alkuperää jo vuosien ajan.

Jaa Somessa
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Sok

Lihan alkuperän voi S-ryhmän ravintoloissa selvittää huoneentaulusta. ABC-asemilla asia on tätäkin yksinkertaisempi: tarjolla on vain kotimaista lihaa. Lihan alkuperämaalla tarkoitetaan eläimen kasvatusmaata.

Maa- ja metsätalousministeriön toukokuun alussa voimaan astuneen asetuksen mukaan tieto lihan alkuperämaasta tulee ilmoittaa kuluttajalle ennen elintarvikkeen ostopäätöstä.

Maaseudun Tulevaisuus selvitti pistokokeella, miten lihan alkuperästä kerrotaan pikaruokapaikoissa. Tulos oli hätkähdyttävä: alkuperä ei aina ole ravintoloissa esillä eikä henkilökunnaltakaan välttämättä saa vastausta. Vain yksi selvisi lehden testistä täysin pistein: ABC. MT:n pistokokeen mukaan tuotteiden alkuperämerkinnät ovat ABC:lla näkyvillä ravintolassa, ilmoitettu selkeästi verkossa sekä selviävät henkilökunnalta kysyttäessä.

Lisää luettavaa:

Julkaistu: 31.5.2019
Muokattu: 23.10.2019
Jaa Somessa