Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Miia Vihannan mukaan autopesulan kiireisimmät sesongit ovat maalis-huhtikuu ja marras-joulukuu, jolloin tiellä on kuraa, räntää ja suolaa.

"Ennätyksemme taitaa olla 45 autoa tunnissa", kertoo ABC Pesukadun esihenkilö Miia Vihanta

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Meeri Utti
Julkaistu: 20.9.2022
|
Muokattu: 20.9.2022
ABC Pesukadun esihenkilö Miia Vihanta viihtyy ihmisten parissa ja istuu asiakkaan viereen tutkimaan auton ohjekirjaakin, jos tilanne niin vaatii.

Kävin ensi kertaa autopesulassa parikymppisenä. Siskoni oli mukana, eikä meillä ollut hajuakaan, miten siellä piti toimia. Päätimme valita listan halvimman. ”Ostatteko te pelkän veden”, myyjä ihmetteli. Veden lisäksi olisi pitänyt valita myös palvelu. Olemme siskon kanssa nauraneet sitä monesti jälkikäteen.

Nykyisessä työssäni huomaan heti, jos joku on ensi kertaa autoa pesettämässä ja näyttää epävarmalta. Silloin menen nopeasti auttamaan. Opastaminen luo turvallisuudentunnetta.

Tulin päällikkötehtäviin pääkaupunkiseudun ABC Pesukaduille kolmisen vuotta sitten. ABC-ketjulla olen ollut töissä jo vuodesta 2007. Olen kolmen Pesukadun esimies, mutta teen myös tavallisia työvuoroja. Olen aina viihtynyt ihmisten parissa.

Asiakkaiden mielestä jännittävintä on, kun rengas täytyy saada osumaan kuljettimeen Pesukadulle ajettaessa. Sen jälkeen kuljetin vie autoa 40 metrin matkan, ja pesu on viidessä minuutissa hoidettu.

"Huomaan heti, jos joku näyttää epävarmalta ja menen nopeasti auttamaan."

Ennätyksemme taitaa olla 45 autoa tunnissa. Kanta-asiakkaiden kasvot tulevat nopeasti tutuiksi. Etenkin uusia autoja ja työsuhdeautoja pestään usein. Myös nuoret, joilla on itse tuunattuja ajopelejä, tykkäävät pitää ne puhtaina.

Olen oppinut paljon autojen ominaisuuksista. Pesun aikana vaihteen on oltava vapaalla ja käsijarrun pois päältä, mutta asiakkaille ei aina ole itsestään selvää, miten se tehdään. Joskus päädymme tutkimaan yhdessä auton ohjekirjaa. Esimerkiksi sähköautot ohjelmistoineen ja asetuksineen ovat ihmeellinen maailma.

Kommelluksia tulee, jos asiakkaalla menee vaikkapa käsijarru vahingossa päälle kesken pesun. Silloin on reagoitava nopeasti.

Itse pesen autoni suunnilleen kerran viikossa. En kehtaa pitää rapaista autoa parkissa Pesukadun vieressä! Ajelen melkein joka viikko maalle Padasjoelle, ja reissujen jälkeen on hyvä pestä pois hiekat, siitepölyt, pihkat tai linnunkakat.

Vapaa-ajalla parasta on maalla puuhasteleminen suvun kesken. Veneily, halkojen hakkaaminen tai puiden kaataminen ovat hyvää vastapainoa kaupungin hälinälle.

Lue lisää

Lisää aiheesta