Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jenni Kuha, 33, ajaa työkseen valtavaa lipeärekkaa ympäri Suomen – seuraa videolta rekkakuskin päivää

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Emmi Virtanen, video: Santtu Miikkulainen
Julkaistu: 8.2.2024
|
Muokattu: 8.2.2024
Jenni Kuha kuljettaa vaarallisia aineita ja kuuntelee rekan hytissä true crime -podcasteja. Matkaseurana kulkee Hilleviksi nimetty yksisarvinen.

Nelostiellä, Viitasaaren ja Pihtiputaan välissä, on tieosuus, josta rekkakuski Jenni Kuha, 33, pitää erityisesti. Mäkien päältä avautuu kilometrien päähän kantava keskisuomalainen metsämaisema.

68 000 kiloa painava säiliöajoneuvoyhdistelmä rullaa loivaa alamäkeä omalla painollaan.

Jenni kuljettaa työkseen nestemäisiä kemikaaleja paperiteollisuuden tarpeisiin. Ajossa kuluu kerrallaan viidestä kuuteen päivää. Yöt hän viettää rekkansa hytissä.

Jos ajoaika ei riitä ABC-asemille nauttimaan rahtareille ilmaisesta suihkusta ja saunasta, Jenni pysäyttää rekkansa tien varteen.

Jenni nauraa kertoessaan pimeästä syysillasta, jolloin hän oli parkissa tien varressa. Satoi vettä. Rekan hytin lämmöstä oli poistuttava tarpeille metsän reunaan, ja mieleen tuli, hyökkäisikö puskasta murhaaja.

”Kuuntelen todellisista rikoksista kertovia true crime -podcasteja ajaessani. Mietin, että kyllä on viimeisen päälle järkevät aiheet.”

Puskamurhaajien sijaan Jennin on oltava tarkkana eläinten ja muiden tiellä liikkujien suhteen. Rekan ratin takana ei voi elää hetkessä, vaan koko ajan pitää ennakoida tulevaa.

Muutaman vapaapäivän jälkeen Jenni kaipaa jo takaisin tien päälle. Rekassa on aina mukana Hillevi, yksisarvinen pehmolelu. Se on tehnyt Jennin kanssa matkaa jo miljoonan kilometrin verran.

ABC-liikennemyymälöiden taukotilat

Ammattikuskeille varattuja taukotiloja on ABC-asemilla yhteensä 20.

Taukotilat on tarkoitettu käyttöoikeuden saaneille, suomalaisessa kuljetusliikkeessä työskenteleville ammattikuljettajille.

Ammattikuljettajat saavat ravintolasta alennuksia jäsenkorteilla.

Lue myös nämä