Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jukureiden U16-joukkueelle kertyy kiekkokauden aikana kilometrejä noin 4 000. Pelaajien vanhemmille se tarkoittaa noin 300 euron kuukausikustannuksia. Erik Melonen (vas.), Ville Konttinen ja Juho Toivanen (oik.) nauttivat reissun päällä olemisesta. Kauden tavoitteena on säilyttää paikka SM-sarjassa.

Räppiä ja kisatunnelmaa – kiekkojuniorit matkaavat vuodessa pelimatkoillaan tuhansia kilometrejä

Teksti:
Minna Perovuo
Kuvat:
Eveliina Vuorma
Julkaistu: 1.11.2023
|
Muokattu: 31.10.2023
Tunnelma bussissa saattaa olla riehakaskin, paitsi heti tappion jälkeen. ”Juniorit ovat iloista porukkaa. Eivät he kauan jaksa murehtia”, kuljettaja Jussi Ahvenainen sanoo.

Bussi hajosi kesken matkan. Toimihenkilö unohtui hotellille. Ruokatilaus meni väärälle huoltoasemalle. Mikkelin Jukureiden U16-jääkiekkojoukkueen pelimatkoilla riittää kommelluksia – ja luultavasti parhaat tarinat pysyvät joukkueen sisällä.

Kun joukkue lähtee vieraspelireissuun, bussiin pakataan satoja kiloja jääkiekkovarusteita, huoltovälineitä, eväitä, juomapulloja ja henkilökohtaisia tavaroita. Kaiuttimissa soi räppäri Gettomasa tunnelmaa nostattamassa.

Tuttuja lounaspaikkoja ovat määränpäästä riippuen ABC Liikennemyymälät Vaajakoski, Kuortti ja Varkaus.

Pääkaupunkiseudun pelimatkalla käydään karkkiostoksilla Alepassa, joka tuntuu eksoottiselta Mikkelin Saleen verrattuna. Bussissa päävalmentaja Jukka Mäkinen ottaa aikaa yksilöpalavereille: matka tarjoaa hyvän mahdollisuuden jutella rauhassa.

Hyökkäyspään pelaajat Aatu Hakkarainen ja Roope Ravolainen pelaavat bussissa korttia ja katsovat videoita. Nuoret pitivät yhtä jo päiväkodissa.

”Reissussa tulee oltua tiiviisti yhdessä ja juteltua ihan eri tavalla kuin kotihallilla, jonne jokainen tulee omia aikojaan.”

Kun pelipaikkakunta lähestyy, riehakkuus muuttuu hiljaiseksi keskittymiseksi. Kotimatkalla tunnelma riippuu ottelutuloksesta.

”Tappion jälkeen on hetken hiljaista, mutta juniorit ovat iloista porukkaa. Eivät he kauan jaksa murehtia”, kuljettaja Jussi Ahvenainen toteaa.

Lue lisää

Lisää aiheesta