Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Porin Tikkulan ABC:n kanta-asiakas Helena: "Tuntuu hienolta voittaa pelkonsa"

Teksti:
Anna Tommola
Kuvat:
Jussi Helttunen
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Nuorena Helena Hilaja oli kova jännittämään. Sitten hän päätti toteuttaa haaveensa. Yhteishyvä tapasi Helenan Porin Tikkulan ABC:lla, jossa hänellä on tapana käydä kahvilla.

Helena Hilaja käy Porin Tikkulan ABC:lla miehen kanssa kauppareissun ohessa tai lasten kanssa syömässä.

"Muistan aina, kun vanhempien kanssa lähdettiin metsään. Otettiin isot ämpärit mukaan ja käveltiin soitten yli. Perillä oltiin koko päivä, tehtiin nuotio ja keitettiin kahvit.

Metsä on minulle henkireikä. Sienestän ja marjastan. Kun lapset soittavat, nekin sanovat aina, että jaaha, sä olet metsässä taas.

Kun lapset olivat pieniä, olin vuorotyössä ravintolassa. Haaveilin aina, että tekisin jotain ihan erilaista. Olin varmaan jo 46-vuotias, kun päätin mennä eräopaskurssille.

Se oli hieno kokemus, vaikka alan töitä ei ole täällä ollutkaan. Pääsin paikkoihin, joihin en ollut yksin uskaltanut, ja tein asioita, joista olin vain haaveillut. Laskimme Muonion koskia ja vaelsimme Norjassa ikijäätiköillä.

Kun menimme talleille, sanoin ensin, etten ratsasta, koska pelkään hevosia. Koko ryhmä kuitenkin kannusti, ja kyllä minä sitten loppuviimeksi uskalsin. Tuntui hienolta voittaa pelkonsa.

Nuorempana olin kauhea jännittämään. Aina sitä jotain pelkäsi. Hirveä lentopelkokin minulla oli, joka kesti aivan järkyttävän kauan. Mutta viime vuonna lensimme Hollantiin, kun pojan pojat olivat siellä uimaleirillä. Ja nyt minä taas uskallankin!

Kun on ikää tullut, ei enää mikään jännitä. Elämä opettaa niin paljon."

Kahvilla

Helena Hilaja, 67, Pori

  • Kahvin juon: kerman ja maidon kanssa – vähän molempia
  • Kahvin kanssa: joskus ruoka noutopöydästä
  • Pöydässä: mies tai lapsenlapset.

ABC Pori Tikkula

  • Palvelut: muun muassa ravintolat, ruokakauppa, autopesu, lasten leikkipaikka, ekopiste, pankkiautomaatti ja suutari.

Sarjassa käymme kahvilla ABC-asemalla jossain päin Suomea.

Lue sarjan aiemmat osat: www.yhteishyva.fi/abc-kahvit

Lisää aiheesta