Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kohta taas mennään! Sari ja Sampo Epäilys ovat päässeet näkemään maailmaa lomaosakkeen avulla.

Sari Epäilys saa lomaosakkeilla elämään seikkailun tuntua: ”Tämä on myös sijoitus tulevaisuuteen”

Teksti:
Sirkku Saariaho
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 24.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Lomaosakkeet ovat vieneet yksinhuoltajaa ja hänen 15-vuotiasta poikaansa esimerkiksi Kanarialle, Tallinnaan ja irlantilaiseen taloon Atlantin rannalla.

Espoolainen Sari Epäilys osti ensimmäisen lomaosakkeensa 2000-luvun alussa. Mutta se oli vasta alkua.

”Ensimmäistä kertaa menin lomaosake-esittelyyn en osta -asenteella. En silloin arvannut, että minusta tulee näin innokas lomaosakelomailija. Se on vienyt mukanaan, koska lomailu on niin helppoa ja vaihtelevaa.

Olen ollut yksinhuoltaja yli kymmenen vuotta. Poikani on nyt 15-vuotias, ja me lomailemme yhdessä. Minulla on tosi tiukka budjetti elämiseen. Ilman lomaosakkeita emme olisi päässeet lomailemaan paikkoihin, joissa olemme olleet. Olemme käyneet muun muassa Espanjassa Kanarialla, Teneriffalla, Virossa Pärnussa sekä Tallinnassa hotellilomilla. Irlannissa olimme muutama vuosi sitten rantatalossa Atlantin äärellä.

Ensimmäisen osakkeeni jälkeen hankin vielä kaksi lisää. Vuosien varrella vaihdoin niitä ja nyt minulla on kolme hyvää lomaosaketta: Tampereen Pyhäniemessä, Sotkamon Katinkullassa ja Sallassa. Katinkullassa lomailemme usein, mutta Sallassa en ole koskaan edes käynyt.”

Viikko Katinkullassa on kolme Espanjassa

”Kuulun RCI Points -yhteisöön, jossa lomaviikot voi vaihtaa pisteiksi. Pisteitä voi käyttää lomaosakkeen vuokraukseen lähes missä päin maailmaa tahansa. Kolme suomalaista osakettani ovat vielä arvokkaampia ulkomaan kohteissa. Yhdellä Katinkullan viikolla voin lomailla esimerkiksi kolme viikkoa Espanjassa.

Talvilomalla kävimme Benalmadenassa, Espanjassa. Etsin edullisimmat lennot ja varasin huoneiston. Kaikki osakkeeni ovat velattomia, joten maksan lomasta vain lennot ja varausmaksut. Selaankin usein huvikseni edullisia lentoja ja katson minkälaisiin kohteisiin voisi mennä. Mihin tahansa pääsee, jos on varaa lentoihin. Aina löytyy jännittäviä uusia paikkoja, minusta tässä on sellaista seikkailun tuntua.

Tykkään siitä, että lomailu on huoletonta, mennään ja ollaan ja nautitaan lomasta. Ihanaa, että joku huolehtii puolestani, että kaikki on kunnossa ja voin olla varma, että kohde on hyvä. Eikä tarvitse aina olla samassa paikassa, en ehkä jaksaisi sellaistakaan.

Tämä on ollut minulle myös sijoitus tulevaisuuteen. Kun sitten joskus jään eläkkeelle, vietän varmasti paljon aikaa Kreikassa ja Espanjassa.”

Lue lisää suomalaisten mökkiunelmista

Lisää aiheesta