Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

I feel good, laulaa James Brown taustalla, kun Ilona ja Ukko pomppivat kuvausten loppuhuipennukseksi.

Ilona, 4, ja Ukko, 7, ovat muotikuvausten konkareita – näin he esittelevät Blaan kevätuutuuksia

Teksti:
Irina Björkman
Kuvat:
Terhi Korhonen
Julkaistu: 6.3.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Tässä työssä saa pomppia jätti-ilmapallon kanssa tai kontata tuliterissä potkuhousuissa. Katso ihastuttavat kuvat Prisman lasten kevätkuvaston kuvauksista.

Palmu nuokkuu keskipäivän auringossa. Ollaan Miamissa ja taustalla soi I feel good. Tai no, oikeasti ollaan Fotonokan valokuvastudiolla, jonne on kasattu leikki-Miami palmuineen. Tarkoitus on kuvata Prisman kevätkuvastoon leluja ja Suomessa suunniteltuja Blaa-lastenvaatteita.

Mutta ennen kuin kuvaukset voivat alkaa, on kuvaaja Olga Poppiuksen ja järjestäjä Minna Liljan mietittävä, miten lelut asetellaan. Ja ennen kaikkea miten ne kasataan. Kuvaston ulkoasusta vastaava Mika Lahtinen istuu lattialla ja kokoaa keskittyneesti legoja.

Eettinen potkupuku menestyy

Kun Miami on viimein valmis, kulisseihin asettuvat istumaan päivän päätähdet, Ilona, 4 ja Ukko, 7, iloisen kirjavissa vaatteissa.

Olga jakaa lapsille Uno-pelikortit ja peruuttaa kameransa taakse.

”Ojenna Ilona yksi vihreä kortti Ukolle ja Ukko, anna vaikka yksi sininen kortti Ilonalle”, Olga ehdottaa.

Kuvaukset ovat alkaneet edellisenä päivänä. Silloin studiossa on ollut lapsia vauvasta alakouluikäisiin, kaikki puettuina Blaan vaatteisiin, joten niiden kuvauksellisuus ja kestävyys on tullut testattua.

Blaan vaatteet ovat tulossa toistamiseen Prisman valikoimiin, sillä ne ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi.

”Blaa on suomalaisten hyvin tuntema merkki. Vaatteiden laatu, iloisuus ja värikkyys ovat selvästi vedonneet kuluttajiin”, kertoo SOK:n valikoimapäällikkö Suvi Finnilä.

Ekologisuus ja eettisyys ovat kuluttajille Finnilän mukaan entistä tärkeämpiä ominaisuuksia. Blaan vaatteet on tehty luomupuuvillasta, ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, eikä valmistukseen ole käytetty lapsityövoimaa – paitsi näissä kuvauksissa.

Blaan vaatteet on tehty luomupuuvillasta, ne eivät sisällä haitallisia kemikaaleja.

Lapset eivät tosin näytä työstä rasittuneilta. Tunnelma on rauhallinen, jopa niin rauhallinen, että Olgan pitää välillä hersytellä lapsilta kikatusta.

Edellispäivänä järjestäjä-Minnan mukaan on mallien kanssa tarvittu hersyttelyn sijaan tilannenopeutta: yksi vauvoista kun oli juuri oppinut kierähtämään ja halusi esitellä taitoaan koko ajan.

Tunteet peliin

”Päästäs Ukko nyt sellainen remakka tekonauru”, Olga ehdottaa.

Ja Ukko hekottaa koko sen ajan, kun salamavalo räpsyy. Lopulta laitetaan musiikki kovemmalle ja Minna nappaa lapsille käteen ilmapallot. Hetki vain pompitaan, että saadaan otettua loput kuvat.

Ilona ja Ukko ovat kokeneita malleja kumpikin. Ilona aloitti mallinhommat yksivuotiaana.

”Varmaan tämä lähti siitä, kun ihmiset ihastelivat Ilonan eksoottista ulkonäköä”, Ilonan äiti Nora Mikkonen kertoo.

Sääntönä kuitenkin on, että jos Ilona arastelee joitakin kuvauksia, hommaa ei oteta.

Samoin toimitaan Ukon perheessä. Ukko aloitti työt tv-tuotannoissa.

”Olen ollut Aarnion poika ja tällä viikolla esitän taas jotain poikaa. Molemmissa on pitänyt itkeä, toisessa kun isä joutuu vankilaan ja toisessa, että isä kuolee”, hän kertoo ja korjaa saman tien apinakuvioisen paitansa helmaa suoremmaksi.

”Olen ollut Aarnion poika ja tällä viikolla esitän taas jotain poikaa."

Palkka piristää

”Oliko tämä tänään jo tässä?” Ukko kysyy, kun Olga kiittelee vuolaasti lapsia.

Oli. Ilonaakaan ei enää jännitä. Hän saa pitää hiuksiin asetellut somistekukat.

Kuvaukset ovat vauhdikkaasti ohi, mikä on aina tavoite, kun on kyse lapsimalleista. Tärkeää on, ettei kukaan ehdi kyllästyä.

Entä mikä kuvauksissa on parasta? Ilona suputtaa vastauksen äitinsä korvaan. Se on rehti työntekijän vastaus: palkka. Ukko on samaa mieltä, mutta on muutakin.

”Tämä on vaan niin kivaa”, hän toteaa, nappaa takahuoneen pöydältä viimeisen keksin suuhunsa ja väläyttää leveän hymyn. Sellaisen, joka löytyy varmasti myös kevään kuvastosta.

Lue myös

Lisää aiheesta