Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mies, näin ostat alusvaatteita lahjaksi

Teksti:
Tiina-Mari Haka
Kuvat:
Thinckstock, SOK
Julkaistu: 25.10.2012
|
Muokattu: 31.8.2020
Alusvaatteiden ostaminen on helppoa muutaman muistisäännön avulla. Ostoksilla pitää tietää oikea koko ja tyyliltään alusasun kannattaa noudattaa saajan vaatemakua.

Lahjaksi ostettujen alusasujen tyyli valitaan sen mukaan, mitä nainen yleensäkin arvostaa vaatteissa. Sporttiselle naiselle ei välttämättä kannata ostaa pitsiunelmia. Jos lahjan saaja käyttää vain tietynmallisia alusasuja, varminta on hankkia samanlaiset lahjaksi.

Helpoin ja varmin tapa selvittää naisen alusvaatekoko on tarkistaa se hänen alusvaatteistaan tai kysyä suoraan. Silmämääräiset arviot menevät yleensä vikaan. Alusvaatteiden väriksi kannattaa valita lahjan saajan lempiväri tai vaihtoehtoisesti neutraali, aina tyylikäs musta.

Rintaliivien mallit

T-paitaliivit sopivat ohuiden t-paitojen ja puseroiden alle. Muotoonprässätyt, sileät ja kevyesti topatut kupit ovat huomaamattomat vaatteiden alla.

Push-up-rintaliiveissä on toppaukset ja tavallisesti myös irrotettavat täytetyynyt, jotka kohottavat poven näyttäväksi. Push-upit sopivat erityisesti pienirintaiselle, joka haluaa korostaa poveaan.

Balconette-malliset rintaliivit ovat kevyesti topatut, matalalle nousevat liivit, jotka kohottavat povea ja sopivat avonaisten kaula-aukkojen kanssa. Balconetteja on usein saatavilla myös irrotettavilla olkaimilla, mikä lisää niiden muokattavuutta.

Alushousujen mallit

Stringit ovat kaikkein niukimmat alushousut. Niissä on takana vain ohut nauha, joka pitää vaatekappaleen koossa. Stringit sopivat naiselle, joka käyttää tyköistuvia alaosia. Jos taas nainen suosii lahkeellisia alushousuja, ei hänelle kannata hankkia stringejä.

Tangat ovat ohuilla naruilla sivusta yhdistetyt alushousut. Ne sopivat naisellista tyyliä arvostavalle naiselle, mutta niitäkään ei kannata antaa lahjaksi naiselle, joka pitää peittävämmistä alushousuista.

Tai-alushousut ovat arkinen malli, joka sopii kaikille. Vyötärö on normaalin korkuinen eikä alushousuissa ole lahkeita. Turvallinen valinta, jos ei tunne naisen alusvaatemakua.

Sortsit ovat nimensä mukaisesti alushousut, joissa on pienet lahkeet. Sopivat urheilulliselle naiselle, joka arvostaa mukavuutta.

Hipsterit ovat matalat alushousut, jotka laskeutuvat lantiolle ja sopivat matalien housujen kanssa. Puuvillasta valmistetut hipsterit ovat arkiset, pitsiset ja satiiniset housut tuntuvat ylellisiltä. Malli sopii erityisesti nuorille naisille.

Rintaliivien kuppikokomerkinnät ovat kaksiosaisia: kuppikokoa merkitään kirjaimella (A, B, C, D, DD, E, F, G) ja sitä ennen oleva numero kertoo rinnanympäryksen (70–115 tai 32–44).