Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näyttävä karvatakki Syksyn ehdoton hitti on keinokarvainen takki. Se voi olla pitkä tai lyhyenmallinen pusakka. Jos yhdistät sen klassisiin vaatteisiin, saat näyttävän asun, eikä takki päällä tarvitse palella. Konjakinvärinen tekokarvatakki 399 e, Tiger of Sweden. Mekko 210 e, Marimekko. Laukku 139 e, Filippa K.

Pukeudutko aina mustaan? Näin lisäät väriä syystyyliin

Teksti:
Anna Tommola ja Mirkka Siusluoto (tyyli)
Kuvausjärjestelyt:
Heidi Reponen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 4.10.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Mustaan ja valkoiseen pukeutuva Yhteishyvän lukija Saara Kyrkkö lähti muuttumisleikkiin, koska halusi haastaa itsensä. Näillä vinkeillä saat piristystä pukeutumiseesi!

Saara Kyrkkö, 34, kärsii korkeanpaikankammosta, mutta on silti – tai juuri siksi – hypännyt benjihypyn. Samalla mielellä shoppailua karsastava valkeakoskelainen lähti muuttumisleikkiin.

Vaikka Saara oli pidempään miettinyt, että pukeutumiseen voisi panostaa, leikki oli askel epämukavuusalueelle.

"Olen aina ollut arka valokuvattava, enkä koe olevani erityisen naisellinen", Saara kertoo.

Polttareissa kaverit kiusoittelivat pukemalla minut tylliin!

"Tykkään käytännön asioiden tekemisestä, siitä että kädet likaantuvat. Sen sijaan meikkaus ja hiustenlaitto on minulle vierasta. Polttareissa kaverit kiusoittelivat pukemalla minut tylliin!"

Työssään palveluesimiehenä kiinteistöpalvelualalla Saara pyrkii näyttämään "perusfiksulta".

"Minulla on edelleen sama jakku, jonka ostin lukiossa. Meikkaamista en ole koskaan opetellut, laitan kulmat ja ripsiväriä. Tukka on aina ponnarilla tai letillä."

Töiden jälkeen päälle vaihtuvat verkkarit. Suurin osa Saaran vapaa-ajasta kuluu kotona 2,5- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa. Perhe puuhastelee paljon itse remontoidun rintamamiestalon pihalla.

"Rakastamme kotona olemista. Kun lapset ovat pieniä, haluamme keskittyä heihin. Työni on niin hektistä, että usein arkiaskareiden jälkeen tekee mieli ottaa vain rennosti ja pötkötellä sohvalla."

"Valitsen aina tuttua ja turvallista. Se on perusmalli ja sovittamatta ulos."

Sopivan hetken tullen Saara ottaa moottoripyörän ja lähtee tuulettumaan.

Saara ajoi moottoripyöräkortin kolme vuotta sitten, pitkään haaveiltuaan. Mies ei kauan kestänyt menoa katsella, vaan teki saman perässä. Nyt molemmilla on omat pyörät. Kun toinen jää lasten kanssa kotiin, toinen pääsee tien päälle.

"Se on sellaista pään nollausta, kun lähtee itsekseen ajelemaan ja käy vaikka lähikunnan bensa-asemalla kahvilla."

Mutta pukeutumisessa hän ei irrottele. Kaapista löytyy mustaa ja valkoista.

"Valitsen aina tuttua ja turvallista. Se on perusmalli ja sovittamatta ulos.

Syksyn halutuin väri on konjakki.

Oma tyyli on vuosien myötä muuttunut, mutta vasta väkisin. Kun pillilahkeet tulivat muotiin, Saara ajatteli, ettei ikinä laita sellaisia päälleen. Kun mitään muuta ei enää saanut, hän taipui.

"Nykyään pyrin tietoisesti kasvattamaan itseäni ja hakemaan asioita, jotka tuovat elämään jotain uutta ja erilaista", Saara sanoo reippaasti ennen kuvauksia.

"Antaa palaa vaan!"

Kuvauspaikkana Linnanmäki, joka S-ryhmän pitkäaikainen yhteistyökumppani. S-Etukortilla huvittelet edullisemmin, ja lokakuussa luvassa on jälleen valokarnevaali.

Lisää aiheesta