Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paras korvapuusti ja kolme yllättävää haastajaa, jotka lainaavat makunsa puustilta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.9.2023
|
Muokattu: 26.9.2023
Herkutteletko korvapuustipäivänä perinteisellä pullalla vai kokeiletko mielummin jotain uutta? Keräsimme kolme uutta ideaa, joilla pääset 4.10. juhlittavaan teemapäivään helposti ja herkullisesti mukaan.

Herkuttele korvapuustin maulla heti aamusta lisäämällä jogurttiin korvapuustigranolaa

Granola eli uunissa paahdettu rapea mysli, taipuu moneen makuun. Siitä saa helposti korvapuustipäivään sopivan, kun ainesten joukkoon lisää kanelia ja kardemummaa. Granolaan voi käyttää oikeastaan mitä tahansa hiutaleita, pähkinöitä, siemeniä sekä kuivattuja hedelmiä ja marjoja.

Korvapuustigranolaan sopivat erinomaisesti pekaanipähkinät ja kaurahiutaleet. Joukkoon voi lisätä myös saksanpähkinöitä tai hasselpähkinöitä. Myös esimerkiksi kuivatut taatelit sopivat makumaailmaan hyvin.

Jos rakastat pullaa, mutta kaipaat jotain kevyempää, kokeile korvapuustijäätelöä

Korvapuustilta maistuva jäätelö sopii loistavasti loppuvuoteen. Kylmän jäätelön tuttu ja lämmin kanelisen kardemummainen maku maistuu esimerkiksi joulunajan jälkiruokana.

Kotitekoinen jäätelö on uskomattoman helppo valmistaa myös ilman jäätelökonetta. Kondesoidusta maidosta ja kuohukermasta vatkattuun vaahtoon sekoitetaan kardemumma.

Vaahtoa ja kanelilla maustettua kinuskia kaadetaan vuorotellen pakastamisen kestävään vuokaan, jotta jäätelöön saadaan kerroksellisuutta. Jäätelö saa jähmettyä pakastimessa vähintään viisi tuntia.

Maista korvapuustikahvia, kun kaipaat aamuun pehmeyttä

Mikäli kansainvälinen korvapuustipäivä on kiireinen tai muutoin arjen keskellä tekisi mieli pientä helppoa herkkuhetkeä, kokeile korvapuustikahvia.

Ripauta mukin pohjalle jauhettua kanelia ja kardemummaa ja kaada kuuma kahvi päälle. Lisää hieman maitoa ja sokeria tavoittaaksesi enemmän pullamaisuutta.

Leivo iso kasa perinteisiä korvapuusteja ja ilahduta ystäviä

Paras pulla on kiistatta uunituore korvapuusti. Herkullisen tahmeat kerrokset ja pehmeä pullataikina muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden. Kaiken kruunaa pinnalle ripoteltu rouskuva raesokeri.

Taikina on syytä vaivata kunnolla, jotta sitkoa muodostuu tarpeeksi ja pullat kohoavat ja pitävät muotonsa hyvin. Pullataikinassa ei ole välttämätöntä käyttää kananmunaa. Täytteen määrässä ei kannata kitsastella eikä korvapuusteista kannata tehdä kovin pieniä, jotta ne eivät kuivu paistettaessa.

Muita ideoita korvapuustipäivän herkutteluun

  • Ripottele kuuman puuron päälle kanelia, sokeria ja aavistus kardemummaa. Tai soseuta pehmeistä kuivatuista taateleista, pienestä määrästä vettä sekä kanelista ja kardemummasta tahna, joka sopii sekä kuuman puuron päälle että tuorepuuron maustajaksi.

  • Kokeile lisätä kardemummaa vohvelitaikinaan ja sekoittamalla kaneli voihin, jossa vohvelit paistetaan.

  • Kanelilla maustetusta kinuskista saa vaniljaiseen hyydytettävään juustokakkuun herkulliset korvapuustiraidat. Juustokakun pohjan voi maustaa ripauksella kardemummaa.

  • Helpot kaneliset pullat onnistuvat valmiista croissant-taikinasta. Auki rullatun taikinan pinnalle levitetään kaneli-sokeri-voiseos, jonka jälkeen pullat valmistetaan kuin tavalliset kierrepullat.

Yhteishyvän parhaat kanelipullat