Herkullinen korvapuustigranola

arvosana5/5

(2)arviota
1 Litraa

30 min

Tällä reseptillä paahdat terveellisen herkkugranolan korvapuustin himoon! Kaneli, kardemumma ja makean aromikas vaahterasiirappi antavat paahdetulle myslille eli granolalle korvapuustimaisen luonteen. FODMAP-ruokavalioon sopiva helppo granola sisältää hyvää tekeviä pehmeitä rasvoja ja kuitua.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlkaurahiutaleita (isoja)
100 g(2 dl) pekaanipähkinöitä
1 dlauringonkukansiemeniä
1 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvaahterasiirappia
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Rouhi pähkinät. Yhdistä kulhossa pähkinät ja loput kuivat aineet.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlkardemummaa
    1 tlkanelia
    1 dlauringonkukansiemeniä
    100 g(2 dl) pekaanipähkinöitä
    5 dlkaurahiutaleita (isoja)
  2. 2

    Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja öljy. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvaahterasiirappia
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Paahda 150 asteessa 25–30 minuuttia. Granolaa ei tarvitse sekoittaa paiston aikana, mutta tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei granola pääse palamaan.

  4. 4

    Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, jotta rapeus säilyy.

Vinkki: Voit vaihtaa pekaanipähkinät saksanpähkinöihin tai hasselpähkinöihin ja granola sopii edelleen FODMAP-ruokavalioon. Nauti granola esimerkiksi jogurtin kanssa aamupalana, välipalana tai brunssilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
23.12.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä