Rouhi pähkinät. Yhdistä kulhossa pähkinät ja loput kuivat aineet.
Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja öljy. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.
Paahda 150 asteessa 25–30 minuuttia. Granolaa ei tarvitse sekoittaa paiston aikana, mutta tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei granola pääse palamaan.
Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, jotta rapeus säilyy.
Vinkki: Voit vaihtaa pekaanipähkinät saksanpähkinöihin tai hasselpähkinöihin ja granola sopii edelleen FODMAP-ruokavalioon. Nauti granola esimerkiksi jogurtin kanssa aamupalana, välipalana tai brunssilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
2478
10371
167,0 g
16,0 g
178,0 g
60,0 g
34,0 g
51,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
0,5 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli