Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkullinen korvapuustigranola

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Litraa
Tällä reseptillä paahdat terveellisen herkkugranolan korvapuustin himoon! Kaneli, kardemumma ja makean aromikas vaahterasiirappi antavat paahdetulle myslille eli granolalle korvapuustimaisen luonteen. FODMAP-ruokavalioon sopiva helppo granola sisältää hyvää tekeviä pehmeitä rasvoja ja kuitua.

Ainekset

5 dl
kaurahiutaleita (isoja)
100 g
(2 dl) pekaanipähkinöitä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vaahterasiirappia
1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi pähkinät. Yhdistä kulhossa pähkinät ja loput kuivat aineet.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
kardemummaa
1 tl
kanelia
1 dl
auringonkukansiemeniä
100 g
(2 dl) pekaanipähkinöitä
5 dl
kaurahiutaleita (isoja)
2

Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja öljy. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.

1/2 dl
vaahterasiirappia
1/2 dl
rypsiöljyä
3

Paahda 150 asteessa 25–30 minuuttia. Granolaa ei tarvitse sekoittaa paiston aikana, mutta tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei granola pääse palamaan.

4

Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, jotta rapeus säilyy.

Vinkki: Voit vaihtaa pekaanipähkinät saksanpähkinöihin tai hasselpähkinöihin ja granola sopii edelleen FODMAP-ruokavalioon. Nauti granola esimerkiksi jogurtin kanssa aamupalana, välipalana tai brunssilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.12.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2478

10371

167,0 g

16,0 g

178,0 g

60,0 g

34,0 g

51,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

0,5 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli