Rouhi pähkinät. Yhdistä kulhossa pähkinät ja loput kuivat aineet.
Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja öljy. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.
Paahda 150 asteessa 25–30 minuuttia. Granolaa ei tarvitse sekoittaa paiston aikana, mutta tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei granola pääse palamaan.
Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, jotta rapeus säilyy.
Vinkki: Voit vaihtaa pekaanipähkinät saksanpähkinöihin tai hasselpähkinöihin ja granola sopii edelleen FODMAP-ruokavalioon. Nauti granola esimerkiksi jogurtin kanssa aamupalana, välipalana tai brunssilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
10371
2478
167,0 g
16,0 g
178,0 g
60,0 g
34,0 g
51,0 g
3,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
0,5 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli