Herkullinen korvapuustigranola
30 min

Nappaa talteen!
Tällä reseptillä paahdat terveellisen herkkugranolan korvapuustin himoon! Kaneli, kardemumma ja makean aromikas vaahterasiirappi antavat paahdetulle myslille eli granolalle korvapuustimaisen luonteen. FODMAP-ruokavalioon sopiva helppo granola sisältää hyvää tekeviä pehmeitä rasvoja ja kuitua.
| 5 dl | kaurahiutaleita (isoja) |
| 100 g | (2 dl) pekaanipähkinöitä |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
- 1.
Rouhi pähkinät. Yhdistä kulhossa pähkinät ja loput kuivat aineet.
- 2.
Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja öljy. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.
- 3.
Paahda 150 asteessa 25–30 minuuttia. Granolaa ei tarvitse sekoittaa paiston aikana, mutta tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei granola pääse palamaan.
- 4.
Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, jotta rapeus säilyy.
Tällä reseptillä paahdat terveellisen herkkugranolan korvapuustin himoon! Kaneli, kardemumma ja makean aromikas vaahterasiirappi antavat paahdetulle myslille eli granolalle korvapuustimaisen luonteen. FODMAP-ruokavalioon sopiva helppo granola sisältää hyvää tekeviä pehmeitä rasvoja ja kuitua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | kaurahiutaleita (isoja) |
| 100 g | (2 dl) pekaanipähkinöitä |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Rouhi pähkinät. Yhdistä kulhossa pähkinät ja loput kuivat aineet.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1/2 tl kardemummaa 1 tl kanelia 1 dl auringonkukansiemeniä 100 g (2 dl) pekaanipähkinöitä 5 dl kaurahiutaleita (isoja) - 2
Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja öljy. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vaahterasiirappia 1/2 dl rypsiöljyä - 3
Paahda 150 asteessa 25–30 minuuttia. Granolaa ei tarvitse sekoittaa paiston aikana, mutta tarkkaile paiston loppuvaiheessa, ettei granola pääse palamaan.
- 4
Anna granolan jäähtyä pellillä. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa tai pussissa, jotta rapeus säilyy.
Vinkki: Voit vaihtaa pekaanipähkinät saksanpähkinöihin tai hasselpähkinöihin ja granola sopii edelleen FODMAP-ruokavalioon. Nauti granola esimerkiksi jogurtin kanssa aamupalana, välipalana tai brunssilla.
Ravintosisältö
2478
Energiaa kcal
10371
Energiaa kj
167,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
178,0 g
Hiilihydraatteja
60,0 g
Sokereita
34,0 g
Kuituja
51,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
2478
Energiaa kcal
10371
Energiaa kj
167,0 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
178,0 g
Hiilihydraatteja
60,0 g
Sokereita
34,0 g
Kuituja
51,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, 0.5 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























