Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

On kanelipullan aika! Upota kädet taikinaan ja tee korvapuustipäivän kunniaksi pullaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 3.10.2022
|
Muokattu: 3.10.2022
Pullan ystävien merkkipäivää eli kansallista korvapuustipäivää vietetään jälleen 4.10. Leivo päivän kunniaksi kasa korvapuusteja karpalotäytteellä tai päällystä pullat toscakuorrutteella. Pullataikina taipuu moneen, joten jos mielesi tekee muuta kuin korvapuustia, kokeile vaihteeksi jaettavaa nyhtöpullaa.

Toscakorvapuustit

Toscakorvapuustit ovat mehevä, tahmea ja päältä herkullisen rapsakka uusi versio perinteisistä korvapuusteista. Toscakuorrutus syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja tuo pulliin mahtavan paahteisen maun. Pullien sisälle leivotaan perinteinen, pehmeän kanelinen täyte.

Kanelinen nyhtöpulla

Oletko jo kokeillut monkey breadia eli nyhtöpullaa? Päältä rapea ja sisältä ihanan pehmoinen nyhtöpulla kootaan pyöreistä, kaneli-sokeriseoksessa pöyritellyistä pikkupullista, jotka asetellaan vierekkäin vuokaan. Paistamisen jälkeen jokainen saa kahvipöydässä nyhtää itselleen uunituoreesta pullasta sopivan palan. Nyhtöpullasta on helppo tehdä myös vegaaninen versio, kun vaihdat maidon kasvijuomaan ja käytät leivonnassa vegaanista margariinia.

Karpalokorvapuustit

Perinteisten korvapuustien tapaan leivotut karpalokorvapuustit ovat erityisen meheviä ja pehmoisia täytteen karpaloiden ja fariinisokerin ansiosta. Jos karpalosaalis jäi tänä vuonna pieneksi, ei hätää - nämä pullat valmistuvat helposti kuivatuista karpaloista.

Perinteiset korvapuustit

Uunituore korvapuusti on klassikkoleivonnainen syystä. Pehmeä kaneliherkku on tuttu jo lapsuudesta, ja maistuu maidon tai kahvin kanssa taivaalliselta. Jos korvapuustien kokoamistaidot ovat hieman ruosteessa tai et muista, miten pullan päälle painetaan kolo ennen paistamista, katso lyhyt ohjevideomme ennen pullan leipomista. Jos joskus tuntuu, että kanelia tupsahtelee pullaan liikaa tai liian vähän, voit helpottaa kaneli-sokeriseoksen jakautumista tasaisemmin niin, että sekoitat kanelin sokeriin ennen levittämistä pullataikinan päälle.

Katso lisää pullareseptejä ja vinkit pullataikinan teossa onnistumiseen