On kanelipullan aika! Upota kädet taikinaan ja tee korvapuustipäivän kunniaksi pullaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 3.10.2022
|
Muokattu: 1.10.2025
Kansallista korvapuustipäivää vietetään jälleen 4.10. Leivo pullan ystävien merkkipäivän kunniaksi kasa korvapuusteja. Pullataikina taipuu moneen, joten jos mielesi tekee muuta kuin perinteistä korvapuustia, kokeile vaihteeksi kanelipullan uusia muotoja.

Toscakorvapuustit

Toscakorvapuustit ovat mehevä, tahmea ja päältä herkullisen rapsakka uusi versio perinteisistä korvapuusteista. Toscakuorrutus syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja tuo pulliin mahtavan paahteisen maun. Pullien sisälle leivotaan perinteinen, pehmeän kanelinen täyte.

Korvapuustifocaccia

Lainaa korvapuustille muhkea muoto italialaisesta focaccia-leivästä, joka saa tietysti herkullisen kaneli-sokeritäytteen. Focacciasta riittää maisteltavaa isommallekin porukalle, ja säästyt taikinan kaulimiselta ja rullaamiselta.

Korvapuustifocaccia
Korvapuustifocaccia

Korvapuustifocaccia

Solmupullat

Mehevissä solmupullissa yhdistyvät kanelisen korvapuustin tutut maut ja veikeä ulkonäkö, joka syntyy pienistä pullataikinaleteistä. Letitetyt solmupullat pitävät muotonsa hyvin, kun paistat ne muffinssivuoassa.

Karpalokorvapuustit

Perinteisten korvapuustien tapaan leivotut karpalokorvapuustit ovat erityisen meheviä ja pehmoisia täytteen karpaloiden ja fariinisokerin ansiosta. Jos karpalosaalis jäi tänä vuonna pieneksi, ei hätää - nämä pullat valmistuvat helposti kuivatuista karpaloista.

Karpalokorvapuustit
Karpalokorvapuustit

Karpalokorvapuustit

Kanelinen nyhtöpulla

Oletko jo kokeillut monkey breadia eli nyhtöpullaa? Päältä rapea ja sisältä ihanan pehmoinen nyhtöpulla kootaan pyöreistä, kaneli-sokeriseoksessa pöyritellyistä pikkupullista, jotka asetellaan vierekkäin vuokaan. Paistamisen jälkeen jokainen saa kahvipöydässä nyhtää itselleen uunituoreesta pullasta sopivan palan. Nyhtöpullasta on helppo tehdä myös vegaaninen versio, kun vaihdat maidon kasvijuomaan ja käytät leivonnassa vegaanista margariinia.

Kanelinen nyhtöpulla
Kanelinen nyhtöpulla

Kanelinen nyhtöpulla

Perinteiset korvapuustit

Uunituore korvapuusti on klassikkoleivonnainen syystä. Pehmeä kaneliherkku on tuttu jo lapsuudesta, ja maistuu maidon tai kahvin kanssa taivaalliselta. Jos joskus tuntuu, että kanelia tupsahtelee pullaan liikaa tai liian vähän, voit helpottaa kaneli-sokeriseoksen jakautumista tasaisemmin niin, että sekoitat kanelin sokeriin ennen levittämistä pullataikinan päälle.

Perinteiset korvapuustit
Perinteiset korvapuustit

Perinteiset korvapuustit

Kokeile myös korvapuustijäätelöä tai -granolaa

korvapuustijäätelö
korvapuustijäätelö

Korvapuustijäätelö

Herkullinen korvapuustigranola
Herkullinen korvapuustigranola

Herkullinen korvapuustigranola