Karpalokorvapuustit
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteisten korvapuustien tapaan valmistetut mehevät pullat saavat uuden täytteen karpalosta, fariinisokerista ja kanelista. Karpalokorvapuustit vievät kielen mennessään.
| 5 dl | maitoa |
| 100 g | margariinia |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 15 - 16 dl | vehnäjauhoja |
| Täyte | |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 1 rkl | jauhettua kanelia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 150 g | (1 ps) kuivattuja karpaloita |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Koristeluun | |
| raesokeria | |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Pehmitä margariinia esimerkiksi mikrossa.
- 2.
Liuota maitoon hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä margariini. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
- 3.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi (n. 40 cm × 30 cm) levyiksi. Levitä taikinalevylle ensin pehmeää margariinia, ripottele päälle kanelia, sokeria ja kuivattuja karpaloita. Kääri taikina rullaksi leveämmältä sivulta. Leikkaa rullasta kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperille pellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
- 4.
Paina puustien päältä sormella niin, että kierteet avautuvat. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- 5.
Paista puusteja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Karpalokorvapuustit
Perinteisten korvapuustien tapaan valmistetut mehevät pullat saavat uuden täytteen karpalosta, fariinisokerista ja kanelista. Karpalokorvapuustit vievät kielen mennessään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | maitoa |
| 100 g | margariinia |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | jauhettua kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 15 - 16 dl | vehnäjauhoja |
Täyte | |
| 75 g | margariinia |
| 1 rkl | jauhettua kanelia |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 150 g | (1 ps) kuivattuja karpaloita |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Koristeluun | |
| raesokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Pehmitä margariinia esimerkiksi mikrossa.
Määrä Ainesosa 5 dl maitoa 100 g margariinia - 2
Liuota maitoon hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä margariini. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
Määrä Ainesosa 50 g tuorehiivaa 1 kpl kananmuna 2 dl sokeria 1 rkl jauhettua kardemummaa 1/2 tl suolaa 15 - 16 dl vehnäjauhoja - 3
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi (n. 40 cm × 30 cm) levyiksi. Levitä taikinalevylle ensin pehmeää margariinia, ripottele päälle kanelia, sokeria ja kuivattuja karpaloita. Kääri taikina rullaksi leveämmältä sivulta. Leikkaa rullasta kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperille pellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 75 g margariinia 1 rkl jauhettua kanelia 1 dl fariinisokeria 150 g (1 ps) kuivattuja karpaloita - 4
Paina puustien päältä sormella niin, että kierteet avautuvat. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna raesokeria - 5
Paista puusteja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Vinkki Kuivattujen karpaloiden tilalla voit käyttää myös tuoreita puolukoita tai muita marjoja.
Ravintosisältö
260
Energiaa kcal
1090
Energiaa kj
5,6 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,2 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
260
Energiaa kcal
1090
Energiaa kj
5,6 g
Rasvaa
1,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,2 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Jauhettua kardemummaa, 1 rkl Jauhettua kanelia, Kananmuna, Raesokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























