Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Pehmitä margariinia esimerkiksi mikrossa.
Liuota maitoon hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma, suola ja pehmeä margariini. Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä noin 10 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi (n. 40 cm × 30 cm) levyiksi. Levitä taikinalevylle ensin pehmeää margariinia, ripottele päälle kanelia, sokeria ja kuivattuja karpaloita. Kääri taikina rullaksi leveämmältä sivulta. Leikkaa rullasta kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperille pellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille. Kohota liinalla peitettyinä noin 30 minuuttia.
Paina puustien päältä sormella niin, että kierteet avautuvat. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista puusteja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kypsiä.
Vinkki Kuivattujen karpaloiden tilalla voit käyttää myös tuoreita puolukoita tai muita marjoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
260
1090
5,6 g
1,6 g
44,2 g
11,7 g
2,0 g
6,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Jauhettua kardemummaa,
1 rkl Jauhettua kanelia,
Kananmuna,
Raesokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli