Korvapuustifocaccia
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Korvapuustifocaccia yhdistää mehevän focaccian ja kanelipullan parhaat puolet. Herkullisen pehmeä korvapuustin makuinen leivonnainen syntyy helposti ilman kaulintaa tai rullailua!
| 4 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| Kaneli-sokeritäyte | |
|---|---|
| 75 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | kanelia |
| Kuorrute | |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetta |
| Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Liuota veteen hiiva, lisää öljy, sokeri, kardemumma ja suola sekä puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi velliksi. Lisää jauhoja kevyesti vaivaten ja jätä taikina löysähköksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
- 2.
Valmista täyte. Sulata voi, lisää sokeri ja kaneli.
- 3.
Öljyä uunivuoka (20 x 30 cm). Kumoa taikina vuokaan ja levitä käsin vuoan reunoille asti. Valuta noin kolmasosa täytteestä taikinan päälle ja levitä tasaisesti. Taita taikina kolmeen osaan lyhyet sivut kääntäen. Käännä taikina vuoassa 90-astetta pitkän sivun suuntaiseksi. Kohota peitettynä noin 45 minuuttia.
- 4.
Valuta loput täytteestä taikinan päälle ja painele kuoppia sormilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- 5.
Valuta sokerikuorrute lämpimän korvapuustifocaccian päälle.
Korvapuustifocaccia yhdistää mehevän focaccian ja kanelipullan parhaat puolet. Herkullisen pehmeä korvapuustin makuinen leivonnainen syntyy helposti ilman kaulintaa tai rullailua!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 2 tl | kardemummaa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
Kaneli-sokeritäyte | |
| 75 g | voita |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 rkl | kanelia |
Kuorrute | |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetta |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Liuota veteen hiiva, lisää öljy, sokeri, kardemumma ja suola sekä puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi velliksi. Lisää jauhoja kevyesti vaivaten ja jätä taikina löysähköksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 11 g (1 ps) kuivahiivaa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sokeria 2 tl kardemummaa 3/4 tl suolaa 7 1/2 dl vehnäjauhoja - 2
Valmista täyte. Sulata voi, lisää sokeri ja kaneli.
Määrä Ainesosa 75 g voita 1 1/2 dl fariinisokeria 2 rkl kanelia - 3
Öljyä uunivuoka (20 x 30 cm). Kumoa taikina vuokaan ja levitä käsin vuoan reunoille asti. Valuta noin kolmasosa täytteestä taikinan päälle ja levitä tasaisesti. Taita taikina kolmeen osaan lyhyet sivut kääntäen. Käännä taikina vuoassa 90-astetta pitkän sivun suuntaiseksi. Kohota peitettynä noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 4
Valuta loput täytteestä taikinan päälle ja painele kuoppia sormilla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- 5
Valuta sokerikuorrute lämpimän korvapuustifocaccian päälle.
Määrä Ainesosa 125 g (1 tuubi) sokerikuorrutetta
Vinkki: Saat korvapuustifocacciasta vegaanisen, kun vaihdat voin kasvipohjaiseen margariiniin, kuten Eleplantiin.
Ravintosisältö
3501
Energiaa kcal
14655
Energiaa kj
112,0 g
Rasvaa
44,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
546,0 g
Hiilihydraatteja
189,0 g
Sokereita
25,0 g
Kuituja
62,0 g
Proteiinia
6,1 g
Suolaa
3501
Energiaa kcal
14655
Energiaa kj
112,0 g
Rasvaa
44,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
546,0 g
Hiilihydraatteja
189,0 g
Sokereita
25,0 g
Kuituja
62,0 g
Proteiinia
6,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























