Perinteiset korvapuustit - Yhteishyvä

Perinteiset korvapuustit

Kappaleita
20
Uunituore, perinteinen korvapuusti on kahvihetkien kuningatar. Leivo pehmeää pullaa arkeen ja juhlaan kanelia säästelemättä.
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
1 kpl
Muna
14 dl
(900 g) vehnäjauhoja
100 g
Pehmeää margariinia tai voita

TÄYTE

100 g
Pehmeää margariinia tai voita
1 dl
Sokeria
1 - 2 rkl
Kanelia

VOITELUUN

1 kpl
Muna

PINNALLE

2 rkl
Raesokeria

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vatkaa taikinaa aluksi voimakkaasti, jolloin taikinaan sitoutuu ilmaa. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei löysää. Lisää hyvin pehmeä, miltei juokseva rasva taikinaan alustamisen loppupuolella. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.

Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30–45 minuuttia.

Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa isoimmat ilmakuplat pois. Puolita taikina. Kauli molemmat palat noin 30 x 50 cm:n kokoisiksi levyiksi. Voitele levyt rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levyt tiukalle rullalle, jätä saumapuoli pöytään vasten. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Käännä korvapuustien kapea puoli ylöspäin ja paina se sormilla pöytää vasten, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin.

Pane korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele puustit rikkivatkatulla munalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja49 g972 g
Proteiinia7 g137 g
Rasvaa10 g194 g
Kuituja2 g32 g
Energiaa kj1316 26314
Energiaa kcal314 6288

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • 1 rkl Jauhettua kardemummaa

  • 1 - 2 rkl Kanelia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja49 g972 g
Proteiinia7 g137 g
Rasvaa10 g194 g
Kuituja2 g32 g
Energiaa kj1316 26314
Energiaa kcal314 6288

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 50 g Hiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

  • 1 rkl Jauhettua kardemummaa

  • 1 - 2 rkl Kanelia

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.