Perinteiset korvapuustit

arvosana5/5

(8)arviota
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Mikäpä olisi parempaa kuin uunituore korvapuusti ja lasillinen kylmää maitoa! Leivo pehmeitä kanelipullia arkeen ja juhlaan tällä perinteisellä ohjeella.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1 1/2 tlsuolaa
2 dlsokeria
1 rkljauhettua kardemummaa
1 kplmuna
14 dl(900 g) vehnäjauhoja
100 gpehmeää margariinia tai voita

Täyte

100 gpehmeää margariinia tai voita
1 dlsokeria
1 - 2 rklkanelia

Voiteluun

1 kplmuna

Pinnalle

2 rklraesokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Käytä jauhoja sen verran, että taikinasta tulee pehmeää mutta ei löysää. Lisää hyvin pehmeä, miltei juokseva rasva taikinaan alustamisen loppupuolella. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota käsistä ja kulhon reunoista.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    50 ghiivaa
    1 1/2 tlsuolaa
    2 dlsokeria
    1 rkljauhettua kardemummaa
    1 kplmuna
    14 dl(900 g) vehnäjauhoja
    100 gpehmeää margariinia tai voita
  2. 2

    Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30–45 minuuttia.

  3. 3

    Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa isoimmat ilmakuplat pois. Puolita taikina. Kauli molemmat palat noin 30 x 50 cm:n kokoisiksi levyiksi. Voitele levyt rasvalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri levyt tiukalle rullalle, jätä saumapuoli pöytään vasten. Leikkaa rullat vinottain kolmionmallisiksi paloiksi. Käännä palan kapea puoli ylöspäin ja paina se sormilla pöytää vasten, jolloin leikkauspinnat avautuvat ylöspäin.

    MääräAinesosa
    100 gpehmeää margariinia tai voita
    1 dlsokeria
    1 - 2 rklkanelia
  4. 4

    Pane korvapuustit leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele puustit munalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
    2 rklraesokeria

Korvapuustipäivää vietetään vuosittain 4. lokakuuta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Jauhettua kardemummaa, 1 - 2 rkl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä