Korvapuustijäätelö
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Korvapuustipäivänä herkutellaan jäätelöllä! Itse tehty jäätelö valmistuu helposti kondensoidusta maidosta ja kermasta. Herkullisen korvapuustin maun jäätelöön tuo kardemumma ja kanelilla maustettu kinuski.
| 5 dl | kuohukermaa |
| 396 g | (1 tlk) kondensoitua maitoa |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| Kanelikinuski | |
|---|---|
| 1 dl | kuohukermaa |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 tl | kanelia |
- 1.
Aloita kinuskista. Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne hieman paksunee. Lisää voi ja kaneli. Jäähdytä kinuski.
- 2.
Vatkaa kerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kardemumma vaahtoon.
- 3.
Kaada puolet vaahdosta vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja levitä puolet kinuskista raidoiksi päälle. Toista sama uudelleen ja tee halutessasi veitsellä marmorointikuvio pinnalle. Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
- 4.
Ota jäätelö sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Korvapuustijäätelö
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Korvapuustipäivänä herkutellaan jäätelöllä! Itse tehty jäätelö valmistuu helposti kondensoidusta maidosta ja kermasta. Herkullisen korvapuustin maun jäätelöön tuo kardemumma ja kanelilla maustettu kinuski.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | kuohukermaa |
| 396 g | (1 tlk) kondensoitua maitoa |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
Kanelikinuski | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 1 rkl | voita |
| 1 1/2 tl | kanelia |
Valmistus
- 1
Aloita kinuskista. Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne hieman paksunee. Lisää voi ja kaneli. Jäähdytä kinuski.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 3/4 dl fariinisokeria 1 rkl voita 1 1/2 tl kanelia - 2
Vatkaa kerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kardemumma vaahtoon.
Määrä Ainesosa 5 dl kuohukermaa 396 g (1 tlk) kondensoitua maitoa 1 1/2 tl kardemummaa - 3
Kaada puolet vaahdosta vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja levitä puolet kinuskista raidoiksi päälle. Toista sama uudelleen ja tee halutessasi veitsellä marmorointikuvio pinnalle. Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
- 4
Ota jäätelö sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit korvata kinuskin valmiilla kinuskikreemillä ja maustaa sen kanelilla.
Vinkki: Ripottele päälle paahdettuja pekaanipähkinöitä.
Ravintosisältö
409
Energiaa kcal
1712
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
21,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
409
Energiaa kcal
1712
Energiaa kj
32,8 g
Rasvaa
21,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























