Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Korvapuustijäätelö

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Korvapuustipäivänä herkutellaan jäätelöllä! Itse tehty jäätelö valmistuu helposti kondensoidusta maidosta ja kermasta. Herkullisen korvapuustin maun jäätelöön tuo kardemumma ja kanelilla maustettu kinuski.

Ainekset

5 dl
kuohukermaa
396 g
(1 tlk) kondensoitua maitoa
1 1/2 tl
kardemummaa

Kanelikinuski

1 dl
kuohukermaa
3/4 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
1 1/2 tl
kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kinuskista. Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne hieman paksunee. Lisää voi ja kaneli. Jäähdytä kinuski.

1 dl
kuohukermaa
3/4 dl
fariinisokeria
1 rkl
voita
1 1/2 tl
kanelia
2

Vatkaa kerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kardemumma vaahtoon.

5 dl
kuohukermaa
396 g
(1 tlk) kondensoitua maitoa
1 1/2 tl
kardemummaa
3

Kaada puolet vaahdosta vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja levitä puolet kinuskista raidoiksi päälle. Toista sama uudelleen ja tee halutessasi veitsellä marmorointikuvio pinnalle. Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

4

Ota jäätelö sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit korvata kinuskin valmiilla kinuskikreemillä ja maustaa sen kanelilla.

Vinkki: Ripottele päälle paahdettuja pekaanipähkinöitä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.8.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

409

1712

32,8 g

21,5 g

26,0 g

24,5 g

0,3 g

3,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli