Aloita kinuskista. Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne hieman paksunee. Lisää voi ja kaneli. Jäähdytä kinuski.
Vatkaa kerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kardemumma vaahtoon.
Kaada puolet vaahdosta vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja levitä puolet kinuskista raidoiksi päälle. Toista sama uudelleen ja tee halutessasi veitsellä marmorointikuvio pinnalle. Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
Ota jäätelö sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki: Voit korvata kinuskin valmiilla kinuskikreemillä ja maustaa sen kanelilla.
Vinkki: Ripottele päälle paahdettuja pekaanipähkinöitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
409
1712
32,8 g
21,5 g
26,0 g
24,5 g
0,3 g
3,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli