Korvapuustijäätelö

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Korvapuustipäivänä herkutellaan jäätelöllä! Itse tehty jäätelö valmistuu helposti kondensoidusta maidosta ja kermasta. Herkullisen korvapuustin maun jäätelöön tuo kardemumma ja kanelilla maustettu kinuski.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
5 dlkuohukermaa
396 g(1 tlk) kondensoitua maitoa
1 1/2 tlkardemummaa

Kanelikinuski

1 dlkuohukermaa
3/4 dlfariinisokeria
1 rklvoita
1 1/2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Aloita kinuskista. Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne hieman paksunee. Lisää voi ja kaneli. Jäähdytä kinuski.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    3/4 dlfariinisokeria
    1 rklvoita
    1 1/2 tlkanelia
  2. 2

    Vatkaa kerma ja kondensoitu maito kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kardemumma vaahtoon.

    MääräAinesosa
    5 dlkuohukermaa
    396 g(1 tlk) kondensoitua maitoa
    1 1/2 tlkardemummaa
  3. 3

    Kaada puolet vaahdosta vuokaan (vetoisuus noin 2 litraa) ja levitä puolet kinuskista raidoiksi päälle. Toista sama uudelleen ja tee halutessasi veitsellä marmorointikuvio pinnalle. Laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

  4. 4

    Ota jäätelö sulamaan 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki: Voit korvata kinuskin valmiilla kinuskikreemillä ja maustaa sen kanelilla.

Vinkki: Ripottele päälle paahdettuja pekaanipähkinöitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.8.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä