Toscakorvapuustit

arvosana5/5

(5)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kokeile uudistettua versiota perinteisistä korvapuusteista! Mehevien puustien sisällä on pehmeää kanelitäytettä ja päällä paahteista toscakuorrutusta.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia

Kanelitäyte

50 g voita tai leivontamargariinia
1/2 dlsokeria
2 tlkanelia

Toscakuorrutus

50 gvoita
100 g(1 ps) mantelilastuja
1 dlsokeria
3 rklmaitoa
1 rklvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    3/4 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    2 tlkardemummaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Tee täyte sekoittamalla pehmeä rasva, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    50 g voita tai leivontamargariinia
    1/2 dlsokeria
    2 tlkanelia
  3. 3

    Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 x 45 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta aloittaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma alle. Leikkaa rulla 12 palaan (noin 5 cm). Paina kunkin palan keskelle sormilla ura, jolloin leikkauspinnat avautuvat kierteiksi. Nosta puustit leivinpaperille pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

  4. 4

    Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    100 g(1 ps) mantelilastuja
    1 dlsokeria
    3 rklmaitoa
    1 rklvehnäjauhoja
  5. 5

    Paista puusteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota puustit uunista ja levitä kuorrutus päälle. Paista vielä 7–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja puustit ovat kypsiä.

Vinkki: Nämä korvapuustit eivät kaadu paistettaessa, sillä niitä ei leikata perinteiseen kolmion muotoon. Lopputulos on silti yhtä kaunis kuin kahvilassa!

Vinkki: Pakasta ylijäänyt hiiva ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. Pakastettu hiiva sulaa vartissa ja toimii tuoreen tavoin. Nosta hiiva sulamaan suoraan leivonta-astiaan, sillä se löystyy sulaessaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
14.9.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä