Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Toscakorvapuustit

Toscakorvapuustit

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kokeile uudistettua versiota perinteisistä korvapuusteista! Mehevien puustien sisällä on pehmeää kanelitäytettä ja päällä paahteista toscakuorrutusta.

Ruokavaliot

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia

Kanelitäyte

50 g
voita tai leivontamargariinia
1/2 dl
sokeria
2 tl
kanelia

Toscakuorrutus

50 g
voita
100 g
(1 ps) mantelilastuja
1 dl
sokeria
3 rkl
maitoa
1 rkl
vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 1/2 dl
maitoa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Tee täyte sekoittamalla pehmeä rasva, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.

50 g
voita tai leivontamargariinia
1/2 dl
sokeria
2 tl
kanelia
3

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 x 45 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta aloittaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma alle. Leikkaa rulla 12 palaan (noin 5 cm). Paina kunkin palan keskelle sormilla ura, jolloin leikkauspinnat avautuvat kierteiksi. Nosta puustit leivinpaperille pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

4

Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.

50 g
voita
100 g
(1 ps) mantelilastuja
1 dl
sokeria
3 rkl
maitoa
1 rkl
vehnäjauhoja
5

Paista puusteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota puustit uunista ja levitä kuorrutus päälle. Paista vielä 7–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja puustit ovat kypsiä.

Vinkki: Nämä korvapuustit eivät kaadu paistettaessa, sillä niitä ei leikata perinteiseen kolmion muotoon. Lopputulos on silti yhtä kaunis kuin kahvilassa!

Vinkki: Pakasta ylijäänyt hiiva ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. Pakastettu hiiva sulaa vartissa ja toimii tuoreen tavoin. Nosta hiiva sulamaan suoraan leivonta-astiaan, sillä se löystyy sulaessaan.

Miltä maistui?(4 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
Muokattu: 16.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

376

1575

17,2 g

8,3 g

46,3 g

17,7 g

2,8 g

7,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli