Toscakorvapuustit
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile uudistettua versiota perinteisistä korvapuusteista! Mehevien puustien sisällä on pehmeää kanelitäytettä ja päällä paahteista toscakuorrutusta.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Kanelitäyte | |
|---|---|
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
| Toscakuorrutus | |
| 50 g | voita |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- 2.
Tee täyte sekoittamalla pehmeä rasva, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
- 3.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 x 45 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta aloittaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma alle. Leikkaa rulla 12 palaan (noin 5 cm). Paina kunkin palan keskelle sormilla ura, jolloin leikkauspinnat avautuvat kierteiksi. Nosta puustit leivinpaperille pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- 4.
Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.
- 5.
Paista puusteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota puustit uunista ja levitä kuorrutus päälle. Paista vielä 7–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja puustit ovat kypsiä.
Toscakorvapuustit
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kokeile uudistettua versiota perinteisistä korvapuusteista! Mehevien puustien sisällä on pehmeää kanelitäytettä ja päällä paahteista toscakuorrutusta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Kanelitäyte | |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
Toscakuorrutus | |
| 50 g | voita |
| 100 g | (1 ps) mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl maitoa 3/4 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g voita tai leivontamargariinia - 2
Tee täyte sekoittamalla pehmeä rasva, sokeri ja kaneli tasaiseksi tahnaksi.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai leivontamargariinia 1/2 dl sokeria 2 tl kanelia - 3
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (35 x 45 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Kääri levy pitkältä sivulta aloittaen tiukaksi rullaksi, jätä sauma alle. Leikkaa rulla 12 palaan (noin 5 cm). Paina kunkin palan keskelle sormilla ura, jolloin leikkauspinnat avautuvat kierteiksi. Nosta puustit leivinpaperille pellille. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- 4
Sekoita toscan ainekset kattilassa ja keitä hiljalleen, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä jäähtymään.
Määrä Ainesosa 50 g voita 100 g (1 ps) mantelilastuja 1 dl sokeria 3 rkl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja - 5
Paista puusteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ota puustit uunista ja levitä kuorrutus päälle. Paista vielä 7–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea ja puustit ovat kypsiä.
Vinkki: Nämä korvapuustit eivät kaadu paistettaessa, sillä niitä ei leikata perinteiseen kolmion muotoon. Lopputulos on silti yhtä kaunis kuin kahvilassa!
Vinkki: Pakasta ylijäänyt hiiva ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa. Pakastettu hiiva sulaa vartissa ja toimii tuoreen tavoin. Nosta hiiva sulamaan suoraan leivonta-astiaan, sillä se löystyy sulaessaan.
Ravintosisältö
376
Energiaa kcal
1575
Energiaa kj
17,2 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1575
Energiaa kj
17,2 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























