Kanelinen nyhtöpulla

arvosana5/5

(2)arviota
1 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pinnalta rapea ja sisältä mehevä nyhtöpulla eli monkey bread kootaan kaneli-sokeriseoksessa pyöritellyistä pikkupullista. Vuokapulla nyhdetään kahvipöydässä rennosti annospaloiksi. Saat pullasta vegaanisen korvaamalla maidon kasvijuomalla ja käyttämällä leivonnassa maidotonta leivontamargariinia.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai leivontamargariinia

Kaneli-sokerikuorrute

50 gvoita tai leivontamargariinia
1 dlsokeria
1 rklkanelia

Tomusokeriraidat

1 dltomusokeria
1 rklmaitoa

Lisäksi

1 kplsuorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    3/4 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    2 tlkardemummaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 kplsuorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l)
  3. 3

    Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Yhdistä sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai leivontamargariinia
    1 dlsokeria
    1 rklkanelia
  4. 4

    Muotoile taikina kahdeksi tangoksi. Leikkaa kumpikin 20:een palaan ja pyöritä ne palloiksi. Kasta taikinapallot ensin voissa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Irrota vuoka jäähtyneenä.

  5. 5

    Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dltomusokeria
    1 rklmaitoa

Vinkki: Oikaise leivonnassa käyttämällä pakastealtaasta löytyvää gluteenitonta pullataikinaa. Käytä tuolloin pienempää vuokaa (vetoisuus noin 1 l) ja puolita täytteen määrä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.9.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä