Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanelinen nyhtöpulla

Kanelinen nyhtöpulla

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Pinnalta rapea ja sisältä mehevä nyhtöpulla eli monkey bread kootaan kaneli-sokeriseoksessa pyöritellyistä pikkupullista. Vuokapulla nyhdetään kahvipöydässä rennosti. Saat pullasta vegaanisen korvaamalla maidon kasvijuomalla ja käyttämällä leivonnassa maidotonta leivontamargariinia.

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia

Kaneli-sokerikuorrute

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia

Tomusokeriraidat

1 dl
tomusokeria
1 rkl
maitoa

Lisäksi

1 kpl
suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

25 g
(½ pkt) tuorehiivaa
2 1/2 dl
maitoa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai leivontamargariinia
2

Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele vuokaan.

1 kpl
suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l)
3

Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Yhdistä sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.

50 g
voita tai leivontamargariinia
1 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
4

Muotoile taikina kahdeksi tangoksi. Leikkaa kumpikin 20:een palaan ja pyöritä ne palloiksi. Kasta taikinapallot ensin voissa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Irrota vuoka jäähtyneenä.

5

Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.

1 dl
tomusokeria
1 rkl
maitoa

Vinkki: Oikaise leivonnassa käyttämällä pakastealtaasta löytyvää gluteenitonta pullataikinaa. Käytä tuolloin pienempää vuokaa (vetoisuus noin 1 l) ja puolita täytteen määrä.

Miltä maistui?(2 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.9.2022
Muokattu: 14.9.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

3662

15328

111,0 g

45,0 g

582,0 g

246,0 g

21,0 g

66,0 g

5,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli