Kanelinen nyhtöpulla
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinnalta rapea ja sisältä mehevä nyhtöpulla eli monkey bread kootaan kaneli-sokeriseoksessa pyöritellyistä pikkupullista. Vuokapulla nyhdetään kahvipöydässä rennosti annospaloiksi. Saat pullasta vegaanisen korvaamalla maidon kasvijuomalla ja käyttämällä leivonnassa maidotonta leivontamargariinia.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
| Kaneli-sokerikuorrute | |
|---|---|
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | kanelia |
| Tomusokeriraidat | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | maitoa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l) |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- 2.
Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele vuokaan.
- 3.
Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Yhdistä sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.
- 4.
Muotoile taikina kahdeksi tangoksi. Leikkaa kumpikin 20:een palaan ja pyöritä ne palloiksi. Kasta taikinapallot ensin voissa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Irrota vuoka jäähtyneenä.
- 5.
Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.
Kanelinen nyhtöpulla
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Pinnalta rapea ja sisältä mehevä nyhtöpulla eli monkey bread kootaan kaneli-sokeriseoksessa pyöritellyistä pikkupullista. Vuokapulla nyhdetään kahvipöydässä rennosti annospaloiksi. Saat pullasta vegaanisen korvaamalla maidon kasvijuomalla ja käyttämällä leivonnassa maidotonta leivontamargariinia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | voita tai leivontamargariinia |
Kaneli-sokerikuorrute | |
| 50 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 rkl | kanelia |
Tomusokeriraidat | |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | maitoa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl maitoa 3/4 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 6 - 7 dl vehnäjauhoja 75 g voita tai leivontamargariinia - 2
Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l) - 3
Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Yhdistä sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai leivontamargariinia 1 dl sokeria 1 rkl kanelia - 4
Muotoile taikina kahdeksi tangoksi. Leikkaa kumpikin 20:een palaan ja pyöritä ne palloiksi. Kasta taikinapallot ensin voissa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia. Irrota vuoka jäähtyneenä.
- 5
Viimeistele halutessasi tomusokeriraidoilla. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi. Valuta raidoiksi pullan pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 dl tomusokeria 1 rkl maitoa
Vinkki: Oikaise leivonnassa käyttämällä pakastealtaasta löytyvää gluteenitonta pullataikinaa. Käytä tuolloin pienempää vuokaa (vetoisuus noin 1 l) ja puolita täytteen määrä.
Ravintosisältö
3662
Energiaa kcal
15328
Energiaa kj
111,0 g
Rasvaa
45,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
582,0 g
Hiilihydraatteja
246,0 g
Sokereita
21,0 g
Kuituja
66,0 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
3662
Energiaa kcal
15328
Energiaa kj
111,0 g
Rasvaa
45,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
582,0 g
Hiilihydraatteja
246,0 g
Sokereita
21,0 g
Kuituja
66,0 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,8 l).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























