Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirsi Alm-Siira: "Syön joskus maksalaatikkoa kylmänä suoraan paketista"

Teksti:
Marika Harjumaa
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 17.3.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira uskoo keittokirjojen ja reseptien voimaan keittiössä.

Mitä ruoka sinulle merkitsee?

Se merkitsee minulle mah­dollisuutta rauhoittua. Mieheni mielestä tosin syön raaka-ainei­ta. Kalakeittoa tehdessäni sääs­tän itselleni raa'an kalanpalan ja aamiaisekseni saatan paistaa kaksi kananmunaa ja kaksi sipulia. Töissä syön joskus maksalaatikkoa kylmänä suoraan paketista.

Millainen on tyypillinen kauppareissusi?

Ruokaostoksilla jaksan vielä vihannesosas­tolla puristella avokadoja. Viimeistään leipä­hyllyn kohdalla intoni laantuu ja otan jälkiuunileipää niin kuin aina.

Ketä kutsut ruokapöytääsi?

Ruokapöytääni kutsun nuoremman lapseni kummin aina, kun hän vierailee Suomessa Yhdysvalloista. Teen joka kerta nakkikastiketta, perunamuusia ja porkkanaraastetta.

Miten herkuttelet?

Nautin siitä, että kun syödään, syödään eikä puuhata muuta. Nuorempana harrastin voi­mistelua ja kilpa-aerobiciä, minkä vuoksi olin aina dieetillä. Aikuisena en ole noudattanut mitään kuureja, mutta olen huomannut ole­vani luontainen karppaaja. Karkista tykkään, mutta Tanssii tähtien kanssa -kisan takia tein karkkilakon, jotta tanssiparini Marko Keränen jaksaa nostella minua.

Mitä olet oivaltanut ruoasta?

Suurin ruokaan liittyväni oivallukseni on se, että kannattaa käyttää keittokirjoja. Tein monta vuotta kaiken äidin ohjeita muistellen enkä saanut kanasta koskaan hyvää. Mieheni taas onnistuu aina, koska seuraa tarkkaan reseptiä. Useiden sitkeiden kanojen jälkeen aloin itsekin uskoa reseptejä.

Lisää aiheesta