Kikherne
Kikherneet ovat todellinen proteiinipommi! Niissä on runsaasti myös rautaa ja kuituja. Kikherneet sopivat monenlaisiin ruokiin: salaatteihin, pastoihin, kastikkeisiin, patoihin, keittoihin ja pihveihin. Lisäksi kikherneet ovat omiaan erilaisissa tahnoissa, joista suomalaisille tutuin lienee hummus.
Säilötyt kikherneet ovat valmiita käyttöön sellaisenaan, joten niistä valmistuu nopeasti ravitseva ateria. Valitse höyryttämällä kypsennetyt herneet, sillä niissä maku ja ravintoarvot säilyvät hyvin.
Valmista kikherneistä esimerkiksi Lähi-idän aamiaispöydistä tuttu shakshuka eli tomaatti-kananmunapaistos. Savupaprikalla ja juustokuminalla maustettu ruokaisa paistos sopii erinomaisesti kesäpäivän brunssilla tarjottavaksi.