Kokkaa kesäruokaa kikherneistä, maissista ja pavuista – kolme helppoa reseptiä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokkaa kesäruokaa kikherneistä, maissista ja pavuista – kolme helppoa reseptiä

Kokkaa kesäruokaa kikherneistä, maissista ja pavuista

Pyöräytä pavuista kevyt kesäsalaatti tai valmista kikherneistä ruokaisa aamiaismunakas. Säilötyt raaka-aineet ovat käteviä mökkikeittiössä, sillä ne säilyvät hyvinä koko kesän. Kaupallinen yhteistyö / Bonduelle

Jaa Somessa
Teksti
Bonduelle

Kikherne

Kikherneet ovat todellinen proteiinipommi! Niissä on runsaasti myös rautaa ja kuituja. Kikherneet sopivat monenlaisiin ruokiin: salaatteihin, pastoihin, kastikkeisiin, patoihin, keittoihin ja pihveihin. Lisäksi kikherneet ovat omiaan erilaisissa tahnoissa, joista suomalaisille tutuin lienee hummus.

Säilötyt kikherneet ovat valmiita käyttöön sellaisenaan, joten niistä valmistuu nopeasti ravitseva ateria. Valitse höyryttämällä kypsennetyt herneet, sillä niissä maku ja ravintoarvot säilyvät hyvin.

Valmista kikherneistä esimerkiksi Lähi-idän aamiaispöydistä tuttu shakshuka eli tomaatti-kananmunapaistos. Savupaprikalla ja juustokuminalla maustettu ruokaisa paistos sopii erinomaisesti kesäpäivän brunssilla tarjottavaksi.

Kikherne-shakshuka

2 annosta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

1 rkl oliiviöljyä

1 tl savupaprikaa

2 tl jauhettua juustokuminaa

suolaa ja pippuria myllystä

2 prk tomaattimurskaa

1 ps (150 g) Bonduelle-kikherneitä

4 suurta kananmunaa (M/L)

25 g fetajuustoa

1 rkl tahinia

kourallinen sileälehtistä persiljaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja paprikaa oliiviöljyssä pannulla, johon on kansi saatavilla.
  2. Lisää paprika, juustokumina, suola ja pippuri ja sekoittele, kunnes kasvikset saavat väriä.
  3. Kaada tomaattimurska ja kikherneet pannulle ja anna kastikkeen hautua viisi minuuttia.
  4. Kaiva kastikkeeseen lusikalla kuoppia ja riko munat kuoppiin. Sulje kansi ja anna shakshukan hautua, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä.
  5. Koristele murustellulla fetalla, tahinitipoilla ja hienonnetulla persiljalla. Nosta tarjolle.

Maissi

Monikäyttöinen maissi sopii erinomaisesti grilliruokien lisukkeeksi. Makeat, rapeat maissinjyvät ovat sellaisenaan valmiita salaatteihin ja kastikkeisiin – ja sopivat erinomaisesti myös naposteluun.

Valmista maissista kesäinen risotto, joka saa makua parmesaanista ja reilusta nokareesta voita. Tätä kehtaa tarjota vaativammillekin mökkivieraille!

Kesärisotto maissin, tomaatin ja timjamin kera

2 annosta pääruokana, 4 annosta alkuruokana

2 purjosipulia

2 prk (2 x 140 g valutettuna) Bonduelle-maissia

1 purkki tomaattimurskaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

¼ nippu timjamia

persiljaa

200 g risottoriisiä

5–6 dl kasvislientä

100 g voita

parmesaania

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

  1. Puhdista ja silppua vihannekset ja kuullota niitä kevyesti hienonnetun timjamin kanssa oliiviöljyssä kattilassa.
  2. Lisää riisi, sekoita huolellisesti ja lisää sen jälkeen tomaattimurska ja maissi.
  3. Lisää kasvislientä vähän kerrassaan ja sekoita usein. Keitä noin noin 20–25 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on edelleen hyvä purutuntuma.
  4. Lisää risoton joukkoon kuutioitu voi ja hiukan raastettua parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Tarjoa kesärisotto yhdessä silputun persiljan ja parmesaaniraasteen kanssa.

Pavut

Pavut toimivat maukkaana proteiininlähteenä esimerkiksi keitoissa ja salaateissa. Ne sopivat maustettuina ja paahdettuina myös naposteltaviksi. Saat vaihtelua ruokiin kokeilemalla erilaisia papusekoituksia.

Valmista kesäpäivän kevyeksi lounaaksi vietnamilainen papu-nuudelisalaatti. Käytä superhelpossa salaatissa erityisen hyvin aasialaisiin ruokiin sopivaa papusekoitusta.

Vietnamilainen papu-nuudelisalaatti

1 annos

50 g riisinuudeleita

1 porkkana

½ kurkkua

2 kevätsipulia

1 tlk (160 g) Bonduelle ”Oriental style” -papusekoitusta

kourallinen tuoretta minttua

kourallinen tuoretta korianteria

Kastike:

1 rkl kalakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 limen mehu

hyppysellinen chiliä

(halutessasi hieman ruokosokeria tai hunajaa)

  1. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  2. Kuori porkkana ja siivuta ohueksi vihannesleikkurilla tai kuorimaveitsellä.
  3. Siivuta samalla tavalla kurkku ja tarvittaessa puristele hieman nestettä kurkusta pois.
  4. Silppua kevätsipuli ja yrtit. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään.
  5. Valmista kastike yhdistämällä kaikki ainekset. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Poimi lisää reseptejä täältä.

Höyryttämällä parempaa

Höyryttämällä kypsennettyjen raaka-aineiden maut ja ravintoaineet säilyvät hyvin. Siksi Bonduellen kaikki pavut ja maissit on kypsennetty höyryttäen. Löydät kaupasta Bonduellen tutut kidneypavut ja kikherneet tölkkien lisäksi nyt myös uudessa, kätevässä pussipakkauksessa. Pussien kikherneet ja kidneypavut ovat vegaanisia ja luomuviljeltyjä. 150 gramman pakkaus sopii erityisesti pienemmille kotitalouksille, eikä se sisällä nestettä. Sisältö on valmis nautittaviksi suoraan pakkauksesta. Bonduelle Chickpeas 150g 3D RGB high

Julkaistu: 10.6.2019
Muokattu: 11.6.2019
Jaa Somessa