Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mikko Kuustonen: "Aiemmin mielitekoni veivät minua"

Teksti:
Minna Nevalainen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 16.2.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Muusikko ja tv-persoona Mikko Kuustonen ylistää yksinkertaista ruokaa. Pullat ja rasvaiset ateriat ovat vaihtuneet kasviksiin ja kalaan. Mutta millä ruoalla Kuustonen hemmottelee itseään?

Mitä ruoka merkitsee sinulle?

"Ruoka merkitsee minulle hyvää oloa. Aiemmin mielitekoni veivät minua: söin rasvaista ja suolaista ruokaa. Ja ahmin pullaa. Nyt haluan syödä niin, että voin hyvin ja saan ruoasta sopivasti energiaa. Olen vähentänyt lihan, viljan ja sokereiden käyttöä. Ruokavalioni koostuu kasviksista, kalasta ja kanasta."

Millaisia ruokaostoksia teet?

"Käyn lähikaupassa, josta saan hyvää palvelua. Kiinnitän huomiota ruoan ja erityisesti vihannesten tuoreuteen. Arvostan, jos myynnissä on paljon luomua ja lähiruokaa."

Kenet kutsut mukaan ruokapöytääsi?

"Ruokapöydässäni istun usein yksin, koska työskentelen epäsäännöllisesti. Yhdessä syöminen on silti parasta. Se on yhdessä olemisen tärkein muoto. Olen opettanut sen omille tyttärillenikin. Kun ehdimme, näemme ja kokkailemme ruokaisaa salaattia tai keittoa. Avopuolisoni Hanna leipoo kylkeen tuoretta leipää."

Mitä jääkapistasi löytyy aina?

"Kevytrahkaa. Syön sitä monta purkkia päivässä marjojen tai hedelmien kanssa. Kaapistani löytyy myös joko kaura- tai soijamaitoa. Sitä käytän kahviin, jota kuluu kuppitolkulla."

Mikä on unohtumattomin ruokamuistosi?

"Söin singaporelaisessa kuppilassa taivaallista currya. Ei pelkästään se ruoka, vaan koko hetki: elämä tuntui silloin olevan kohdillaan. Toinen upea muisto liittyy illalliseen. Meitä oli paikalla seitsemän ihmistä, mutta emme tunteneet toisiamme. Illan isäntä pyysi meistä jokaista kertomaan elämäntarinansa. Lopetimme syömisen vasta yöllä. Oli hienoa, kun vieraat ihmiset löysivät toisensa."

Millainen on suurin ruokaan liittyvä oivalluksesi?

"Parasta on kikkailematon ruoka. Siksi rakastan thaimaalaista ruokaa. Se on nerokasta ja yksinkertaista. Thairuoassa maut ovat kohdillaan. On tärkeää, että ruoka maistuu oikeasti jollekin."

Miten hemmottelet itseäsi ruoalla?

"Otan kaupungilta mukaani annoksen sushia. Ihanaa on sekin, kun voi istahtaa kalareissun lopuksi laiturille ja kaivaa esiin termospullon sekä eväsrasian. Kalastelen usein Helsingin edustalla."

Lisää aiheesta