Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kodeissa heitetään ruokaa roskiin huomattavasti enemmän kuin kaupoissa.

Miksi ruokaa menee niin paljon roskiin? Kuuntele Noora Shinglerin ja Ossi Palonevan podcast-jakso hävikkiongelmasta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 7.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Kolmannes maailman ruoasta päätyy roskiin. Ruokakupla-podcastin jaksossa pohditaan, millä saisimme vähennettyä hävikkiä niin kotikeittiöissä kuin kaupoissa.

Jos hyödyntäisimme kaiken sen ruoan, jota kaadamme roskiin, ruokkisimme sillä 2 miljardia ihmistä. Pysäyttävä fakta, jonka toimittaja Noora Shingler ja kokki Ossi Paloneva kertovat Ruokakupla-podcastin hävikkiä käsittelevän jakson alussa.

Eniten ruokaa päätyy roskiin kotikeittiöissä. Siis meillä ja teillä. Yksi suomalainen heittää vuodessa noin 23 kiloa ruokaa hukkaan eli arviolta 125 euron edestä.

Nelihenkisessä perheessä tämä tarkoittaa 500 euroa rahaa roskiin.

Miten voisimme vähentää hävikkiä jo tänään? Kuuntele Nooran ja Ossin ideat:

Lue myös

Näillä keinoilla saat ruokahävikin kuriin arjessa

Kaikki Ruokakupla-podcastin jaksot voit kuunnella täällä

Lisää aiheesta