Petra Gargano: "Jag följer inköpslistan slaviskt" - Yhteishyvä

Petra Gargano: "Jag följer inköpslistan slaviskt"

Petra Gargano: "Ostoskärrystäni löytyy yllätyksiä"

Sångaren Petra Gargano hittar överraskningar i kundvagnen och slår av mobilen inför måltiderna.

some.share_label
contributors.writer
Leena Lukkari
contributors.photo
SOK

"Måltiden innebär angenäm samvaro. Eftersom min mans far är från Neapel äter vi mycket italiensk mat. Vår tre år gamla sons favoriträtt är olivpasta.

När jag handlar följer jag inköpslistan slaviskt. Jag strävar efter att handla endast ett par gånger i veckan, vilket tarvar god planering. Min son hjälper mig i affären, vilket i allmänhet medför att jag hittar någon överraskning i kundvagnen. Överraskningen är ofta en chokladstång.

Jag anser att man bör äta i lugn och ro. Det råder frid och ro när bordet och köket är rena och mobiltelefonerna är avslagna. En lyckad måltid avslutas med dessert: kaffe och något sött. Eftersom vi vill lära vår son vett, etikett och gott bordsskick äter vi alltid vid matbordet.

Jag brukarkalla min man och son till matbordet. På sommaren grillar vi på vår gasgrill som endast min man kan använda.

Jag har insett att salt och peppar räcker långt. När jag följde en hälsodiet och ratade färdigmat lade jag märke till att lätt kryddning framhäver livsmedlens smak. Kyckling kryddad med endast salt och peppar är en sann delikatess."

Petra Gargano, som är bekant från musikgruppen Tiktak, släppte nyligen ett samlingsalbum. Hon är en av stjärnorna i TV-serien Vain elämää.

publication_info.published_label: 7.6.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label