Ugnsfärsk, frasig, mjuk och saftig. Fastän Ristorante Pizza Salami ser ut och doftar som nybakad pizza är den en fryst läckerhet. Hemligheten bakom den välsmakande pizzan är ett långvarigt och intensivt utvecklingsarbete samt omsorgsfullt valda ingredienser. Ingredienserna, tillredningen och anvisningarna har testats och utvärderats otaliga gånger med tysk precision i Dr. Oetkers utvecklingskök och av olika konsumentpaneler. Pizzan blir allra bäst om man följer tillredningsanvisningarna till punkt och pricka.
Dr. Oetkers framgångshistoria började för 125 år sedan i den tyska staden Bielefeld där apotekaren August Oetker utvecklade en variant av bakpulver som lämpade sig för bakning av kakor. Han förpackade pulvret i behändiga portionspåsar. Apotekarens hustru Carolina testade och provade olika blandningar av bakpulvret i parets kök.
Sedan dess har den blygsamma verksamheten vuxit till en global livsmedelsindustri vars sortiment omfattar en lång rad produkter avsedda för bakning samt olika bakverk, desserter, pizzor och puddingar. Familjeföretaget i fjärde led, som i dag styrs av Rickhard Oetker, äger även fraktfartyg, en bank, en vingård och flera hotell.