Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 vinkkiä lapsiperheen riemuisaan syksyyn Tallinnassa

Teksti:
Miia Riihimäki
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Tallinna ei hyydy ilmojen viiletessä. Kauniissa ja värikkäässä Viron pääkaupungissa viihtyy syksyllä koko perhe. Tässä viisi kiinnostavaa kohdetta lapsiperheelle.

1. Vain elämää -tähtiä merimatkalla

Tallinnan-matka tarjoaa ainutlaatuista koettavaa jo Suomenlahdella. Pienten ja isompien fanittama Chisu esiintyy 15.10. Eckerö Linen m/s Finlandian Elämää laineilla -risteilyllä.

Myös muita _Vain elämää -_ohjelmasta tuttuja artisteja esiintyy syksyn ja talven mittaan laivalla. Nuorempaa polvea kiinnostavat ainakin Mikael Gabriel (18.11.) ja Anna Puu (16.12.)

2. Atlantis H2O Aquapark

Atlantis H2O Aquapark on paikka tiedonhaluiselle vesipedolle. Viimsissä sijaitseva vesipuisto yhdistää oppimisen ja hauskat leikit sekä muun muassa aaltoaltaan ja liukumäet. Perheen pienimmät on huomioitu omalla 0,2 metriä syvällä uima-altaalla.

Pulikoimisen ohessa voi pohtia esimerkiksi sitä, kuinka suhteuttaa aaltojen korkeus uimiseen tai mikä on geysir.

Atlantis H20 Aquaparkiin on reilun 20 minuutin ajomatka Viru-keskuksesta.

3. Zelluloosi-liikuntapuisto

Zelluloosi-liikuntapuisto sijaitsee vastapäätä Sikupilli-keskusta kaupungin keskustan tuntumassa. Se sopii lapsiperheen kohdelistalle kuin nenä päähän.

Kahdeksanpaikkaisessa Multi-D-leffasalissa katsomo liikkuu ja tärisee näytöksen aikana ja jos se ei riitä, vauhtia päivään voi ottaa vaikkapa trampoliinipuistosta: 12 seinätrampoliinia ja 18 lattiatrampoliinia antavat pomppua.

4. Kissakahvila Nurri

Pehmoisista ja karvaisista otuksista pitävä pikkuväki haluaa varmasti nauttia pientä syötävää ja juotavaa kissakahvila Nurrissa. Siellä asuu ajankohdasta riippuen 8–10 kissaa, jotka kuljeskelevat vapaasti kahvilassa ja saattavatpa pyrkiä syliinkin.

Lapset , aina 19 ikävuoteen saakka, pääsevät kahvilaan ilmaiseksi, aikuiset maksavat sisäänpääsymaksun. Jos haluat varmistaa, että pääsette tervehtimään nelijalkaisia, kannattaa pöytä varata ennakkoon.

5. Energia Avastuskeskus

Kävelymatkan päässä satamasta ja Vanhastakaupungista sijaitsee koko perheen tiedekeskus sähkö- ja energiateemalla. Luonnonilmiöihin ja -lainalaisuuksiin voi tutustua leikkimielisesti tekemällä ja oivaltamalla.

Keskus sijaitsee vanhassa sähkölaitoksessa ja siellä voi esimerkiksi opiskella interaktiivisen näyttelyn kautta 102-vuotiaan voimalaitoksen historiaa. Paikassa on myös planetaario ja mahdollisuus päästä seuraamaan "salamashow'ta".

Risteilymatkan voit varata täältä.

Lisää aiheesta