Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Iida, äiti-Elina ja pikku-Sylvia katsovat, kun Santtu, Hilla, Vertti, Perttu ja Taimi pomppivat trampoliinilla.

7 lapsen perheessä keksittiin toimiva ratkaisu: ”Hankimme Bonuksilla kausivaatteita ja kenkiä”

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Krista Luoma
Julkaistu: 5.7.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Kun perheessä on seitsemän kasvuikäistä lasta, vaatteiden menekki on hurjaa. Koskenrannan perhe hankkii kausivaatteita Bonuksilla.

”En ole koskaan uskaltanut laskea, paljonko vaatteisiin menee vuosittain rahaa, mutta kerralla niihin menee useimmiten monta sataa euroa”, sanoo lapualainen Elina Koskenranta, jonka esikoinen on viidentoista ja nuorin puolivuotias. Tyttöjä on neljä, poikia kolme.

Perhe keksi vuosia sitten vähän kuin vahingossa hyödyntää Bonuksia lasten kausivaatteiden ja kenkien hankkimiseen. Se osoittautui toimivaksi.

”Jos vaikka kaikille pitää ostaa kumpparit eikä pankkitilillä oikein ole rahaa, tuntuu mahtavalta, että voi ostaa ne Bonuksilla”, Koskenranta sanoo.

”Vain pakottavissa tilanteissa käytämme niitä muihin arjen ostoksiin.”

Pihaleikit näkyvät varusteissa

Lapset ovat puuhakasta sorttia ja viihtyvät pihaleikeissä.

”11-vuotiaamme tykkää erityisesti rakentamisesta ja levittelee laudat, naulat ja vasarat pitkin pihaa”, äiti päivittelee.

Tarvitaan siis kestäviä ulkovaatteita, jotka pitävät hyvin kosteutta.

Lasten kengät kuluvat välillä sitä vauhtia, että vanhemmat ovat ihmeissään.

”Kerran ihmettelin, miten poikien kengät voivat olla tuolla tavoin lintassa. Sitten tajusin, että he mönkijällä ajaessaan laahaavat jaloillaan maata”, Koskenranta nauraa.

Mieluiten iloisia värejä

Hurjimpina kasvuvuosina vaatteet voivat käydä puolessa vuodessa pieniksi. Usein komerosta löytyy sopivasti jotakin isosiskolta tai -veljeltä perittyä, mutta ei aina.

”Olen myös vähän sellainen lastenvaatefriikki, ja tykkään ostella vaatteita”, Koskenranta tunnustaa.

”Tosin seitsemälle lapselle niitä ei ostella ihan huvikseen.”

Isommat lapset valitsevat vaatteensa jo itse, mutta jos äiti saa päättää, hän hankkii jälkikasvulleen iloisia värejä.

”Pojillekin ostan punaista ja keltaista mieluummin kuin sinistä ja mustaa”, hän kertoo.

Jatkuvaa huoltoa

Koska vuodenajat kiitävät, huushollissa on oikeastaan jatkuvasti meneillään vaatevaraston raivaus ja uudistaminen. Kysymys vaatteiden huoltamisesta ja säilyttämisestä saa Koskenrannan huokaamaan.

”Muutama vuosi sitten laitoimme eteiseen kenkäkaapin, jossa on jokaiselle oma hylly. Viereisessä kaapissa jokaiselle on varattu kori pipoille ja lapasille. Ajatuksena loistava, mutta ei se käytännössä koskaan mene niin!”

Mihin sinä käytit S-ryhmän ostoksista kertyneet Bonuksesi? Lähetä tarinasi sähköpostilla osoitteeseen yhteishyva.toimitus@sok.fi.

Näin he käyttivät Bonuksensa

Lisää aiheesta