Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Huono Äiti Sari Helin kertoo viisi totuutta äitienpäivästä

Teksti:
Hanna Jensen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 5.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Huono Äiti -blogin Sari Helin kertoo viisi asiaa, joiden oivaltaminen tekisi äitienpäivistä merkittävästi parempia.

1. Äiti ei välttämättä halua viettää äitienpäivää.

"Usein äitienpäivän ohjelmaa säätävät historia, perinteet ja melkein naapuritkin, mutta onko se äidin toive? Jos äiti haluaa viettää äitienpäivää ihan niin kuin mitä tahansa päivää, hänellä on siihen oikeus.

Oma äitini kuoli taannoin juuri ennen äitienpäivää. Esitin silloin toivomuksen, ettei minun tarvitsisi olla äitienpäivänä edes kotona. Toiveeseeni suhtauduttiin hyvin. Järjestelin päivän äidin kuolinpesää.

Jos äidistä siis tuntuu, että kahvin tuominen sänkyyn tuo palan kurkkuun, on järkevintä sopia, ettei kahvia tuoda."

2. Äitienpäivä ei ole ydinperheen päivä.

"Perhemuodot ja elämäntavat ovat muuttuneet niin paljon, että on melkein vanhanaikaista rakentaa tarinaa vain yhdenlaisesta äitienpäivän vietosta. Lakataan teeskentelemästä, että äitienpäivänä kaksi lasta ja isä laulavat sängyn vieressä äidille, joka teeskentelee nukkuvaa.

Monesti kotona lasten kanssa on sinkku-yksinhuoltajaäiti, joka herää ennen lapsia. Äitienpäivän saa viettää kenen kanssa ja miten haluaa."

3. On ihan ok, ettei teini innostu äitienpäivästä.

"Teinien aivot ovat pelkkää tunnetta. Ei kannata yllättyä siitä, että heitä ei äitienpäivä välttämättä innosta. Sitä paitsi teini saattaa raivota ennen äitienpäivää tai äitienpäivänä eikä äidin tarvitse aina olla anteeksiantoautomaatti. Onkin ihan ok ajatus vaikka kumittaa äitienpäivä sivuun pariksi vuodeksi, jotta äiti ei stressaa."

4. Hautausmaa ei tee äitiä iloiseksi.

"Jos äiti tulee onnettomaksi hautausmaalla, hänen ei tarvitse mennä sinne. Rakkaita voi muistella muutenkin."

5. Äitienpäivää ei tarvitse viettää ilkeän anopin luona.

"Jos äidin anoppi on ilkeä, tämän luokse ei ole äitienpäivänä pakko mennä. Puoliso voi mennä yksin tapaamaan äitiään."

Lisää aiheesta