Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä lapsesi tekisi? -ohjelman kuudennessa jaksossa kisailevat Heidi, Meeri ja Jiri.

Kuusivuotiaan voittajan palkintoperustelut yllättävät Anni Hautalan – ”Eka pitää ottaa harraste, sitten teknologia”

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Ari Lahti
Julkaistu: 23.4.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Mitä lapsesi tekisi? -ohjelmassa testataan, kuka vanhemmista tuntee lapsensa parhaiten.

Nelosen Mitä lapsesi tekisi? -gameshow’ssa lapset osallistuvat lastenkerhossa tietämättään erilaisiin testeihin. Vanhemmat pyrkivät arvaamaan, kuinka heidän lapsensa kussakin tilanteessa toimii. Oikeasta arvauksesta saa pisteen.

Eniten pisteitä kerännyt perhe pääsee finaaliin, jossa lapsi saa valita mieleisensä palkinnot.

Kuinka sinun lapsesi toimisi?

Ohjelman kuudennessa jaksossa kisailevat 6-vuotiaat Heidi, Meeri ja Jiri.

Ensimmäisessä tehtävässä leikkikerhon vetäjä Ari Hursti kysyy lapsilta kysymyksiä. Mitä useampaan kysymykseen lapsi vastaa oikein, sitä enemmän hän saa kultaisia tähtiä.

Kun Ari poistuu ennen visailun aloitusta hakemaan palkintotähtiä, huoneessa oleva lelurobotti tarjoaa lapselle apua kysymyksiin Arilta salaa.

Kysymys kuuluu: mitä lapsi tekee - suostuisiko hän pieneen vilppiin?

Seuraavaksi lapsi koristelee yhdessä Ari kanssa jäätelöannoksia karkkikoneella. Ari poistuu viemään jäätelöitä muille lapsille ja antaa lapsen koristella oman annoksensa. Hän kuitenkin ohjeistaa painamaan karkkikoneen nappia vain kerran. Karkkikone ei kuitenkaan toimi.

Kuinka lapsesi toimisi: kertoisiko hän aikuiselle, kuinka monta kertaa karkkikonetta painoi?

Kolmannessa tehtävässä Ari piilottaa leikkihuoneeseen avaimen ja lasten tehtävä on etsiä avain. Kun Ari piilottaa avaimen, lasten on suljettava visusti silmänsä.

Mitä luulet: kurkkisiko sinun lapsesi?

Viimeisessä tehtävässä lapset vierailevat Korkeasaaren eläintarhassa. Lapset saavat tietää, että käärmeen tavoin tarantella luo nahkansa. Tehtävänä olisi koskea tarantellan nahkaan.

Miten sinun lapsesi toimisi - uskaltaisiko hän koskea?

Finalisti saa valita kolme mieleistään palkintoa: jalkapallosetin tai hiustuotteita, urheilukellon tai lelukokoelman ja perheloman tai barbielinnan.

Niin finalistin palkintovalinnat kuin perustelut yllättävät ohjelman juontajan Anni Hautalan.

”Eka pitää ottaa harraste, sitten teknologia”, voittaja perustelee.

Kuka onkaan kuudennen jakson voittaja? Katso, kuinka lapset suoriutuivat tehtävistä ja mitä voittaja valitsee palkinnoksi, tänään tiistaina Neloselta kello 20.

Oletko katsonut nämä jaksot?

Lisää aiheesta